AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset vastustavat Ottawan sopimuksen hyväksymistä
Perussuomalaiset ovat jättäneet puolustusvaliokunnassa ulkoasiainvaliokunnalle osoitettuun lausuntoon eriävän mielipiteen koskien hallituksen esitystä liittää Suomi jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen.
Perussuomalaisten mielestä Suomen on syytä katsoa sekä maanpuolustuksen että valtiontalouden etua ja jättää Ottawan sopimus ratifioimatta. Sodassa jalkaväkimiinat ovat Suomen puolustukselle olennaisen tärkeitä eikä niiden suorituskyvyn korvaaminen ole asiantuntijoiden mukaan edes mahdollista. Korvaavat järjestelmät ovat kalliita ja niihin varattu 200 miljoonan euron summa on täysin riittämätön. Saman verran hallitusohjelma leikkaa puolustusvoimilta.

Myös Upseeriliiton jäsenilleen teettämän kyselyn mukaan sopimuksen ratifiointi heikentää Suomen kykyä puolustaa koko maata. Naapurimaistamme Venäjä ei aio liittyä Ottawan sopimukseen, kuten eivät suurista maista myöskään Yhdysvallat ja Kiina.

Ottawan sopimus on Perussuomalaisten mielestä sotilaallisesti ja taloudellisesti vailla perusteita. Nykyisessä taloudellisesti haastavassa tilanteessa ei ole mielekästä tuhota varastossa olevia toimintakuntoisia jalkaväkimiinoja. Perussuomalaiset ovat kuitenkin valmiita kompromissiin ja ehdottavat, että asiaan palataan uudelleen vähintään kymmenen vuoden kuluttua.


Lisätietoja:
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö, p. 050 576 7239

Eriävä mielipide kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa www.jussiniinisto.fi
Julkaistu 28.09.2011 klo 14:10