AJANKOHTAISTA
Presidenttiehdokas Timo Soini Kuopiossa
Kauan odotettu Timo Soinin Kuopion vierailu toteutui vihdoin ja viimein, kun presidenttiehdokkaamme kampanjakiertue suuntasi Kuopioon ja Iisalmeen 16.11.2011.
Tapahtuma alkoi Kuopion kaupungin kirjastolla pullakahvien merkeissä klo 14. Itse tilaisuuden alkamisajankohta oli ilmoitettu Timon saapumisen mukaisesti klo 15. Ennakkoon oli valmistauduttu siihen, että tilaisuudesta tulisi olemaan menestys. Ensimmäiset innokkaat kuulijat alkoivat kokoontua paikan päälle jo puolitoista tuntia ennen Timon puhetta. Takana ovat ne ajat, jolloin tilaisuudet pidettiin muutamalle hengelle. Tilaisuutta varten varattu 120 paikan auditorio täyttyi kirjaimellisesti ääriään myöten. Istumapaikat olivat täynnä jo 45 minuuttia ennen ilmoitettua tilaisuuden alkua. Kuten vanha sananlasku sanoo; ”Kyllä sopu sijaa antaa”. Loput kuulijat miehittävät auditorion seisomapaikat ja viimeiset kuulijat täyttivät ovensuut.

Ennen Timon saapumista Pohjois-Savon piirin johtajisto esittäytyi kuulijakunnalle ja piirin puheenjohtaja Pauli Ruotsalainen kiersi salissa juttelemassa tutuille ja tuntemattomille. Myös tiedotusvälineiden edustajat olivat asemissa todella ajoissa. Kaikki halusivat nähdä koko kansan Timon! Paikan päälle saavuttuaan Timon piirittävät ensin toimittajat, jotka haastattelivat häntä lehtiin ja televisioon. Tiedotusvälineiden saattelemana Timo astui auditorioon, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi että kannatus on valtava. Taputusten, kannustushuutojen ja olalle taputtelun saattelemana päästiin viimein asiaan.

Timo Soinin puhe päivitti kuopiolaiskuulijat viimeisimmistä tapahtumista EU:ssa ja kotimaan politiikassa. Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi, että missä mennään ja miten pitäisi mennä.

Presidentillisesti Timo otti yleisönsä ja välillä kansa taputti raikuvin suosionosoituksin. Erittäin merkille pantavaa on, että kuulijat keskittyivät kuuntelemaan asiaa. Keskittyneessä hiljaisuudessa olisi kuullut neulankin tippuvan lattialle. Hiljaisuus ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, ettei yleisö olisi osannut pistää presidenttiehdokasta tiukalle.

Puheen jälkeen oli aika esittää kysymyksiä. Kysymysten aiheet liikkuivat EU:n ja Venäjän asioissa. Kysymyksistä huomasi selvästi, että nämä asiat aiheuttavat huolta meille kaikille. Ehkäpä juuri siksi Timon sanoma koskettaa monia. Kysyjät saivat vastauksensa asiallisesti ja selvästi, eikä vastauksista jäänyt kenellekään mitään epäselvää. Linja on ja pitää!

Julkkisten tapaan nimikirjoitukset olivat kysyttyjä. Vaikka tilaisuus väen täyttämässä auditoriossa oli konkreettisesti lämmin, niin siitäkin huolimatta kaikki halukkaat saivat idolinsa signeerauksen. Erittäin ilahduttavaa oli jälleen huomata, että Timo on ottanut paikkansa myös nuorten poliittisena esikuvana. Yleisön joukossa oli paljon nuoria, jotka olivat oikeasti kiinnostuneita perussuomalaisesta sanomasta. Timon vahvasta linjasta ja persoonasta pidetään.

Yleisötilaisuuden päätyttyä tiedotusvälineet pääsivät jälleen tenttaamaan presidenttiehdokastamme.  Kirjaston kahvilassa pidetyssä median omassa tilaisuudessa oli paikalla niin television kuin lehdistön edustajia. Heidän joukossaan oli lehdistön edustajia aina ruotsista ja japanista saakka. Median kiinnostus oli erittäin myönteistä.

Kaikilla tavoilla mitattuna tilaisuus oli menestys. Presidenttiehdokas Timo Soinin linja ja hänen saamansa tuki kansalta kertoo hyvin vahvasti siitä, että toiselle kierrokselle mennään rytinällä! Tästä on hyvä jatkaa!

Teksti: Pauli Ruotsalainen, Pohjois-Savon Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja
Sirpa Kulin, Pohjois-Savon Perussuomaiset ry:n 1. vpj.


Kuvat: Petri Kaunisto
Julkaistu 02.01.2012 klo 12:17