AJANKOHTAISTA
Rikkaiden verotuksessa sanojen ja tekojen ristiriita
Torstaina 12.1.2012 valtiovarainministeri Jutta Urpilainen heräsi vaatimaan Paavo Lipposen vanavedessä suurituloisten verotuksen kiristämistä, mikä perinteisesti on ollut yksi poliittisen vasemmiston keskeisimpiä teemoja ja vahvasti esillä myös vasemmistopuolueiden eri ohjelmissa.
Myös kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on taannoin ehdottanut suurituloisten ansiotuloverotuksen korottamista (esim. Talouselämä 28.10.2011).

Perussuomalaisetkin kannattavat tiukempaa verotusta suurituloisimmille. Eduskunnan budjettiäänestyksessä 21.12.2011 sosialidemokraatit yhdessä vasemmistoliiton ja keskustan kanssa vastustivat perussuomalaisten esitystä suurituloisimpien ansiotuloverotuksen kiristämiseksi.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ehätti aiemmin tänään kummastelemaan Urpilaisen ulostuloa - unohtaen, että siis myös keskusta äänesti eduskunnassa viime kuussa tätä samaista perussuomalaisten esitystä vastaan.

Emme voi kuin ihmetellä kuinka räikeästi vasemmiston ja keskustan puheet eroavat teoista. Tällaista ristiriitaa ei voi perustella edes käynnissä olevalla presidentinvaalikampanjalla.Lisätietoja:
Pirkko Ruohonen-Lerner
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
050-512 2788Julkaistu 13.01.2012 klo 09:10
Kirjoittaja: Pirkko Ruohonen-Lerner