AJANKOHTAISTA
Ulkomaalaiskeskustelussa haisee pelinpolitiikka
Perussuomalaiset Nuoret ry:n kevätkokouksessaan Kotkassa 1.3.2009 hyväksymä julkilausuma.

Uusi ulkomaalaislaki on herättänyt viime aikoina runsaasti tunteita ja keskustelua. Perussuomalaisten Nuorten mielestä ulkomaalaislaista ja maahanmuutosta on keskusteltava ennen kaikkea järkiperustein.

Entinen sisäministeri Kari Rajamäki (sd.), nykyinen valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja eduskuntaryhmän pj. Timo Kalli (kesk.) ovat viime päivinä jokainen esittäneet joko kritiikkiä harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan tai ilmaisseet sen, että maahanmuutosta on voitava keskustella kriittisesti. Nämä ovat Perussuomalaisten Nuorten mielestä tervetulleita keskustelunavauksia.

Kuitenkin vain Perussuomalaisten kansanedustajat äänestivät uutta ulkomaalaislakia vastaan. Julkisuudessa Perussuomalaisten ulkomaalaislain vastustamista on haukuttu halvaksi populismiksi ja rasismiksi.

Valtapuolueiden maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan esittämä kritiikki on positiivista, mutta se on vain näennäistä. Me Perussuomalaiset Nuoret paheksumme kaksilla korteilla pelaamista, koska todellisuudessa valtapuolueet vain yrittävät satunnaisilla lausunnoillaan hakea irtopisteitä kansalta, joka selvästi on Perussuomalaisten linjoilla maahanmuuttoasioissa.

Kansanedustajan tehtävä on edustaa äänestäjiensä mielipidettä lainsäädäntötyössään, sillä pelkillä lausunnoilla ei ole arvoa. Jos kansanedustajien teot ja puheet ovat ristiriidassa, on se omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta poliittiseen järjestelmäämme.

Perussuomalaiset eivät halua rapauttaa kansanvaltaa, joten meidän edustajamme eduskunnassa toimivat, kuten puhuvat. Toivomme tälle edustajiemme suoraselkäiselle ja rehelliselle toiminnalle lisää kansan tukea, koska näyttää siltä, että vain Perussuomalaiset haluavat jättää tuleville sukupolville perinnöksi suomalaisen rehellisyyden.

--

Lisätietoja:

Vesa-Matti Saarakkala
puheenjohtaja
Perussuomalaiset Nuoret ry
puh. 050 919 6079

Julkaistu 01.03.2009 klo 18:00
Kirjoittaja: PerusS-nuoret