AJANKOHTAISTA
Hallitus on käynyt röyhkeäksi
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui Helsingissä 1.3.2009 mm. seuraavaa.

Sinivihreä porvarihallitus on käynyt röyhkeäksi. Vakava taloustilanne vaatii kaikkien tahojen yhteistyötä, mutta hallitus harrastaa sanelupolitiikkaa. Ylpeys käy lankeamuksen edellä.

Hallituksen yksipuolinen ilmoitus eläkeiän nostosta on pöyristyttävä. Kuvaan kuuluu vielä se, että pääministeri Matti Vanhanen kehuskelee idean olevan hänen keksintöään. Odotamme vain enää Kokoomuksen nokitusta, sillä päähallituspuolueiden kilpalaulanta kuuluu hallituksen toimintakulttuuriin.

Keskusta ja Kokoomus pyyhkivät vihreällä oikeusministeri Tuija Braxilla pöytää. Puolueiden puheenjohtajat sitoutuivat Säätytalolla moraalisesti kampanjakattoon, nyt se puuttuu vaalirahoituslaista. Hallitus lupasi vaalilakiuudistuksen. Nyt se makaa hallituksen "kanikonttorissa" Kokoomuksen ja Keskustan vaatiessa tolkuttoman korkeaa valtakunnallista äänikynnystä.

Hallitus haluaa itse asiassa haudata koko vaalilakiuudistuksen ja täten betonoida vanhojen puolueiden vallan ja kipata syyn saamattomalle oikeuministerille. Tämä on röyhkeä menettely.

Hallituksella on myös ilmiselvä halu romuttaa Tasavallan Presidentin valtaoikeudet ja tehdä presidentistä nauhojen leikkaaja ja maatalousnäyttelyiden maskotti. Perussuomalaiset eivät hyväksy presidentin valtaoikeuksien leikkaamista.

 

Julkaistu 01.03.2009 klo 13:30
Kirjoittaja: Timo Soini