AJANKOHTAISTA
Perussuomalaisten kannatus kaksinkertaistunut
Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan Perussuomalaisten kannatus on lähes kaksinkertaistunut Helsingissä. Edellisissä kunnallisvaaleissa Perussuomalaisten kannatus oli 5,3 %. Jos vaalit olisivat nyt, niin meitä äänestäisi 9,5 %.
Vastaavat luvut olivat KOK 29,7 % + 0,5 %, Vihr. 22,6 % - 0,6 % ja Sdp 14,1 % - 3,8 %.

HS tosin uutisoi: ”Perussuomalaisten kannatus sulanut”. Olisihan näiden lukujen valossa voitu uutisoida: ”Perussuomalaisille tulossa kuntavaali ”Jytky” ja Vihreiden kannatus laskussa”. Puolueettomana lehtenä Helsingin Sanomille tällainen uutisointi ei ollut tietenkään sopivaa. Kaikkihan tiedostavat, ettei eduskunta-, presidentin-, kunnallis- ja Elannonvaalit ole vertailukelpoisia keskenään.

Ilta-Sanomat, joka kuuluu samaan lehtikonserniin, teetti vastaavan valtakunnallisen gallupin 28.1.2012. Siinä PS:n kannatus oli 11 % edellisiin kuntavaaleihin + 5,6 %. Vastaavat luvut olivat KOK 26 % + 2,5 %. Kepu 18 % -2 %, Sdp 15 % -6 %. IS uutisoi tämän gallupin tuloksen: ”Väyrys-ilmiö nosti Kepun toiseksi”. Olisihan tämän voinut uutisoida: ”Perussuomalaisten kannatus kaksinkertaistunut - Sdp:n ja Kepun kannatukset edelleen laskussa”.

Unohduksia sattuu meille kaikille, myös HS:n toimitukselle. Esim. tänään HS uutisoi: ”Myös Sdp on tyytymätön Walliniin”. Jutussa kerrottiin Sdp:n heränneen oikeuskanslerin antamaan selvitykseen. Jutussa ei kerrottu, että oikeuskansleri ei omatoimisesti kuulustellut Puolustusvoimien komentajaa Ari Puheloista ja paljastanut ministeri Wallinin puheet perättömiksi. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kantelusta oikeinkanslerille vasta räjäytti tämän miinan. Ehkä se uutisoinnin kannalta oli toisarvoinen tieto?

Kaupungilla kiertää itsepintainen huhu, että pitkäaikaiset kaverukset kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ja päätoimittajat Atte Jääskeläinen (Yle) sekä Mikael Pentikäinen (HS) ovat sopineet tekevänsä Paavosta Kepun seuraavan puheenjohtajan ja tekevänsä kaikkensa Perussuomalaisten ”Jytkyn” sulattamiseksi. Mielestäni tämmöisen huhun levittäminen on ala-arvoista ja perätöntä.


Matti Putkonen
Työmies
0400-904 447


Julkaistu 19.03.2012 klo 13:00