AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset: Wallin johti eduskuntaa harhaan
Perussuomalaiset ja keskusta ovat tänään 21.3.2012 eduskunnan täysistuntokeskustelun yhteydessä esittäneet epäluottamuslausetta ministeri Wallinille. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner totesi Kimmo Tiilikaisen (kesk.) epäluottamuslause-ehdotuksen kannatuspuheenvuorossaan seuraavaa:
Meille perussuomalaisille on jo viime viikon lopulta ollut selvää, että ryhmämme esittää puolustusministeri Stefan Wallinille epäluottamuslausetta. Tavanmukainen pitkän kaavan välikysymysmenettely, jossa hallituksella on 15 päivää vastausaikaa, voisi venyttää sietämätöntä tilannetta viikkotolkulla, yli pääsiäisen. Onkin erinomainen asia, että edustaja Tiilikainen nyt puheenvuorossaan on eduskuntaryhmänsä nimissä esittänyt puolustusministerille välitöntä epäluottamusta, kun meillä nyt on puolustusvaliokunnasta tullut hallituksen esitys ratkaisevassa toisessa käsittelyssä. Ei ole syytä enää yhtään pitkittää tätä päivä päivältä kasvanutta kritiikkiä, erovaatimuksia ja epäluottamusta, mitä myös jo monilta hallituspuolueiden tahoilta esitetään Wallinia kohtaan.

Ministeri Wallinin muisti alkoi palailla pätkittäin viime viikon lopulla, seurauksena siitä, että edustaja Pentti Oinosen kanteluun 15. päivä maaliskuuta annetusta oikeuskanslerin päätöksestä oli luettavissa kenraali Puheloisen lausunnon kautta se absoluuttinen fakta, että Wallin oli lokakuun lopulla 2011 puuttunut puolustusvoimauudistuksen sotilas- ja virkamiesvalmisteluun Dragsvikin varuskunnan hyväksi puolue- ja kielipoliittisin perustein, vastoin ammattisotilaiden maanpuolustuksellisia tilannearvioita.

Wallinin rikkomus ei suinkaan ole se, että hän Dragsvik-asiassa teki puhdasta rkp-läistä puolue- ja kielipolitiikkaa. Rikkomus ja jopa erittäin paha rikkomus oli se, että hän virassaan johti harhaan - ei vain pääministeriä, valtiovarainministeriä ja muita ministereitä sekä hallituspuolueita - vaan että harhaanjohtaminen kohdistui nimenomaan eduskuntaan. Erityisen raskauttavaa totuuden täyttä salaamista Dragsvik-asiassa Wallin harjoitti täällä täysistunnoissa helmikuun 9. päivänä puolustusvoimauudistuksen ensikeskustelussa sekä sitten puolustusvoimia koskeneessa välikysymyskeskustelussa helmikuun 29. päivänä. Ne selittelyt, joita Wallin totuuden paljastuttua on viimeisen kuuden päivän aikana esittänyt, eivät yhtään paranna hänen asemaansa.

Perussuomalaisten mielestä eduskuntaan kohdistettu totuuden salaaminen ja tietoinen harhaanjohtaminen ovat ministerivalan vannoneen ministerin taholta - vieläpä erittäin suuren luokan maanpuolustuksellisessa turvallisuusasiassa - niin raskaita rikkomuksia, että välitön epäluottamuslause on ainoa eduskunnan arvovallan ja yleisen poliittisen moraalin kannalta mahdollinen ratkaisu.

Kannatan edustaja Kimmo Tiilikaisen tekemää epäluottamuslause-ehdotusta, jonka mukaan puolustusministeri Stefan Wallin ei nauti eduskunnan luottamusta.


Lisätietoja:
Pirkko Ruohonen-Lerner
puh. 050-5122788

Julkaistu 21.03.2012 klo 15:12