AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset poliittiseen ryhmään Pohjoismaiden neuvostossa
Perussuomalaiset ja tanskalainen Dansk Folkeparti ovat perustaneet Pohjoismaiden neuvostoon uuden puolueryhmän. Ryhmän nimi on Vapaa Pohjola, tanskaksi Gruppe for Nordisk frihed.
Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin perussuomalaisten Juho Eerola ja varapuheenjohtajaksi Dansk Folkepartin Marie Krarup. Muut jäsenet ovat Lauri Heikkilä, Anne Louhelainen, Maria Tolppanen ja Morten Marinus. Ryhmän pääsihteeriksi valittiin Samuli Virtanen, joka työskentelee myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän kansainvälisenä sihteerinä. Vapaa Pohjola -ryhmä on kuudella jäsenellään Pohjoismaiden neuvoston viidenneksi suurin puolueryhmä.

Tällä vaalikaudella perussuomalaisten edustajat ovat olleet neuvostossa ns. villejä. Ryhmän perustaminen helpottaa käytännön työtä ja lisää vaikuttamisen mahdollisuuksia.

- Ryhmän perustaminen avaa yhdenmukaiset mahdollisuudet toimia Pohjoismaiden neuvostossa muiden puolueryhmien jäsenten kanssa, sanoo puheenjohtaja Eerola.

Vapaa Pohjola -ryhmä haluaa vaalia pohjoismaista yhteistyötä ja edistää pohjoismaista demokratiaa ja esteetöntä liikkuvuutta Pohjoismaiden välillä.

- Yhteistyölle tanskalaisten kanssa on hyvät edellytykset, sillä puolueet ovat samassa ryhmässä myös Euroopan parlamentissa, toteaa Eerola.Lisätietoja:

Juho Eerola
050-512 0513

Samuli Virtanen
050-574 1763

Julkaistu 11.04.2012 klo 15:35