AJANKOHTAISTA
Kaksi uutta EU-ehdokasta
Perussuomalaisten puoluehallitus nimesi EU-ehdokkaiksi professori Erkki Havansin ja mediatutkija Sampo Terhon.

Perussuomalaisten puoluehallitus on tänään kokoontunut Helsingissä. Asialistalla oli ensi kesäkuun EU-vaalit, joihin puolue lähtee teknisessä vaaliliitossa Kristillisdemokraattien kanssa. Molemmat asettavat 10 ehdokasta. PerusS:n puoluehallitus nimesi kaksi uutta ehdokasta:

– oikeustieteen professori Erkki Havansi Keravalta
– filosofian maisteri, mediatutkija Sampo Terho Helsingistä

Erkki Havansi (s. 1941) on Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan prosessioikeuden professori. Hänen vaaliteemojensa kolme peruspilaria ovat suomalaisuus, laki ja järjestys.

– Suomen on syytä vastustaa Lissabonin sopimusta. EU tarvitsisi paremminkin "typeryyksienkarsintakomissaarin", jonka ainoana työnä olisi estää byrokraattien vähämielinen askartelu kurkkujen käyryys -tyyppisten ongelmien kanssa, lataa Havansi.

Havansin blogi on luettavissa osoitteessa www.erkkihavansi.blogspot.com ja hänet tavoittaa sähköpostitse erkki.havansi@kolumbus.fi tai puhelimitse 040-574 2179.

Sampo Terho (s. 1977) on filosofian maisteri ja Maanpuolustuskorkeakoulun mediatutkija. Terho on nimennyt kampanjateemansa EU:n pelastuspaketiksi. Hänen mukaansa suomalaisen EU-edustajan tulee olla kotimaansa edunvalvoja.

– EU ei saa olla lapsenuskoisten idealistien leikkikenttä eikä epäonnistuneiden poliitikkojen roskapankki, toteaa Terho.

Terhon kotisivut löytyvät osoitteesta www.sampoterho.net. Hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteella sampo.terho@gmail.com ja puhelimitse 050-538 1674.

Ennen Havansia ja Terhoa Perussuomalaisten puoluehallitus on helmikuussa nimennyt viisi EU-ehdokasta: viihdetaiteilija Kike Elomaan Maskusta; filosofian tohtori Lauri Heikkilän Marttilasta; filosofian maisteri, puolueen varapuheenjohtaja Pirkko Mattilan Muhokselta, kansanedustajan avustaja Vesa-Matti Saarakkalan Kurikasta ja kansanedustaja Pertti Virtasen Tampereelta.

Perussuomalaisten ehdokasasettelu jatkuu. Loput kolme EU-ehdokasta puoluehallitus nimeää myöhemmin.

Puolueen vaaliteeman ydin on kolmessa sanassa: Perussuomalainen palovaroitin Brysseliin. Perussuomalaisten puoluevaltuusto hyväksyy 18. huhtikuuta puolueen varsinaisen EU-vaaliohjelman.

--
Lisätietoja:
puheenjohtaja Timo Soini, puh. 050 511 3027, timo.soini@eduskunta.fi
puoluesihteeri Ossi Sandvik, puh. 020 7430 806, ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi
vaalikoordinaattori Jussi Niinistö, puh. 050 5767239, jussi.niinisto@eduskunta.fi

Julkaistu 12.03.2009 klo 14:08
Kirjoittaja: PerusS/tiedotus