AJANKOHTAISTA
Jos puolustusministeri vaihtuu, Perussuomalaiset palaavat kontaktiryhmään
Perussuomalaiset ovat valmiit palaamaan parlamentaariseen kontaktiryhmään, mikäli ryhmän mandaatti muuttuu ja puolustusministeri vaihtuu.

Eduskunnan puolustusvaliokunta kantaa tänään hyväksymässään puolustusvoimauudistusta koskevassa lausunnossa huolta Suomen puolustusjärjestelmän toimivuudesta vuoden 2015 jälkeisellä kaudella. Valiokunta kehottaa hallitusta antamaan viipymättä turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon ja noudattamaan sen valmistelussa parlamentaarista menettelyä.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan, perussuomalaisten Jussi Niinistön mukaan niin opposition kuin hallitusryhmienkin kansanedustajien keskuudessa on ollut tyytymättömyyttä parlamentaarisen kontaktiryhmän rooliin.

- Yhteinen toiveemme on, että hallitus uudistaa kontaktiryhmän mandaattia tai muuten varmistaa, että ryhmä saa riittävät tiedot uudistuksen toimeenpanosta ja että sen ilmaisemat kannat otetaan huomioon selonteon valmistelussa, Niinistö toteaa.

Perussuomalaiset jäivät parlamentaarisesta kontaktiryhmästä pois pian puolustusvoimauudistuksen julkistamisen jälkeen, mutta ovat Niinistön mukaan valmiit palaamaan, mikäli kontaktiryhmän mandaatti muuttuu ja puolustusministeri vaihtuu.

Kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Pentti Oinonen uudisti valiokunnan tiedotustilaisuudessa Perussuomalaisten eduskuntaryhmän vaatimuksen puolustusvoimauudistuksen uudesta käsittelystä.


Lisätietoja:
Jussi Niinistö
puh. 050-5767239
 
Pentti Oinonen
puh. 050-5122472


Julkaistu 12.04.2012 klo 12:51