AJANKOHTAISTA
Eurooppa-päivää juhlittiin ympäri Suomea
Eurooppa-päivän perinne sai alkunsa 9.5.1950, jolloin Ranskan ulkoministeri Robert Schuman kutsui lehdistön edustajat koolle Pariisin ulkoministeriöön.

Ulkoministeri esitti läsnä oleville toimittajille tilaisuudessa mielipiteensä. Euroopan maille on rauhanomaisten suhteiden säilyttäminen tärkeää tärkeää, joten on välttämätöntä luoda perusta Euroopan valtioliitolle.

EU:n valtioiden ja hallitusten päämiehet sopivat Milanon huippukokouksessa vuonna 1985, että toukokuun 9. päivää juhlitaan Euroopan päivänä. Tänä vuonna tapahtumaa juhlitaan ympäri Eurooppaa ja ympäri Suomea lippujen, hymnin, yhteisen tunnuslauseen ja yhteisen rahayksikön merkeissä.

Perussuomalaiset Eurooppa-päivillä

Helsingin Kampin torilla järjestettiin 9.5.2012 Eurooppa-tapahtuma. Perussuomalaiset olivat myös puolueena mukana.  Puolue on niitä harvoja tahoja Suomessa, jotka suhtautuvat hyvin avoimen kriittisesti unioniin ja sen tekemään politiikkaan. Talouskriisi nousi esiin päällimmäisenä keskustelun aiheena. Eurojohtajat ja Eu-komissio ovat laittaneet laput silmilleen ja kieltäytyneet kohtaamasta totuutta. ERV ja ERVV perustettiin pelastamaan ylivelkaantuneita ja jo valmiiksi konkurssikypsiä euromaita. Monet pankit pelasivat uhkapeliä ja tekivät kovia voittoja, ja nyt kun riskit ovat käyneet toteen, eurooppalaiset veronmaksajat laitetaan pelastamaan sekä kriisimaat että pankit. Tämä ei Perussuomalaisille käy, kertoi heidän yleisölle jakamansa esite, jossa oli tiivistelmä perussuomalaisia ajatuksia.  Jaettavana ilosanomana oli Perussuomalainen-lehti ja muuta puoluetoimistolta saatua materiaalia.

Kiehtova ja rikas Eurooppa

Perussuomalaiset suhtautuvat kriittisesti Euroopan unioniin mutta ovat samalla onnellisia ja ylpeitä siitä, että olemme eurooppalaisia. EU on saanut myös paljon hyvää aikaiseksi, esimerkkeinä vaikkapa opiskelijoiden Erasmus-vaihto -ohjelma, ympäristön suojelu, rajamuodollisuuksien väheneminen ja avoimet sisämarkkinat. Perussuomalaiset haluavat tehdä yhteistyötä muiden Euroopan maiden kanssa ja vaalia myös sellaisia korvaamattomia arvoja kuten vapaus ja demokratia, jatkaa teltalla olevien puolueaktivistien jakama esite. 

Kutsuvieraille oli järjestetty Eurooppa-päivän vastaanotto Kampin torin vieressä olevalla Eurooppa-talolla, jossa oli tarjottavana seisovan pöydän maukkaita antimia.  Ilma suosi ulkoilmatapahtumaa ja yleisöä kävi tapahtumassa tasaiseen tahtiin, välillä vähän ruuhkaksi astikin. Ainakin siltä tuntui, kun katselin Perussuomalaisten teltan edessä olevaa ihmisten tungosta.

Julkaistu 10.05.2012 klo 12:56
Kirjoittaja: Harri Lindell