AJANKOHTAISTA
RKP nöyryyttää Braxia
Puheenjohtaja Timo Soini puhui Seinäjoella PerusS:n Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokouksessa mm. seuraavaa.

On täysin käsittämätöntä, että hallitus ei saa eduskunnan käsiteltäväksi vaalilain uudistusta. Koko hallitus on piskuisen RKP:n talutusnuorassa. RKP nöyryyttää oikeusministeri Tuija Braxia, jonka uskottavuus tässä asiassa rapisee, vaikka hänellä on varmasti vilpitöntä tahtoa ja tarvittavaa taitoa asian eteenpäin viemiseksi.

Pääministeri Matti Vanhasen ja varapääministeri Jyrki Kataisen on tuettava oikeusministeriä, jolla asian valmistelu- ja esittelyvastuu. Oikeudenmukaista olisi laskea äänikynnys mahdollisimman alas, mutta tärkeä uudistus ei saa olla ahtaan kielipuolueen estettävissä.

Lauri Tarastin työryhmän vaalilakimalli ei ole täydellinen, mutta se on riittävän hyvä ja oikeudenmukainen. Kokenut valtiopäivämies Esko Helle on esitellyt tasauspaikkamallin, joka olisi parempi, mutta jos et parasta saa, on hyvän kelvattava.

Perussuomalaiset edellyttävät hallitukselta pikaisia toimenpiteitä vaalilakiasiassa. Ministeri Braxin on tuotava asia hallituksesta eduskunnalle vaikka äänestyspäätöksellä. Hallitusohjelman kirjaus yksimielisestä päätöksestä on sanahelinää. Hallituksen suunnitelmat, kehykset ja kirjaukset ovat muuttuneet huomattavasti muutenkin, miksi tämä olisi poikkeus? RKP:n voimat eivät ole viime aikoina riittäneet muuhun kuin nuuskasta puhumiseen ja se ei ole paljoa se.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027

Julkaistu 21.03.2009 klo 13:00
Kirjoittaja: Timo Soini