AJANKOHTAISTA
Ryhdyn EU-ehdokkaaksi
Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin puhe eduskunnassa 28.3.2009 pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

On inhimillistä muuttaa mielensä ja tuskallista tunnustaa se.

Minä ryhdyn Perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaaksi tulevan kesän EU-vaaleissa. Miksi?

VASTUSTAN EU-PERUSTUSLAKIA

Olen arvostellut Euroopan Unionia koko Suomen EU-jäsenyyden ajan.

Äänestin EU-jäsenyyttä vastaan. En ole tyytyväinen Suomen EU-politiikkaan, enkä Euroopan unioniin. Sen perustuslain läpirunnaaminen ja keplottelu uusintaäänestyksineen on pitkä farssi. Vastustan EU-perustuslakia, jota nykyään peitellysti Lissabonin sopimukseksi kutsutaan.

VIIMEINEN MAHDOLLISUUS

Tämä EU-vaali on viimeinen mahdollisuutemme herättää koko Eurooppa vastustamaan sopimuksen läpirunnomista. Ehdokkuuteni toimii myös kanavana suomalaisille sopimuksen vastustajille väkevänä vastalauseen ilmauksena, joka tuntuu ja joka huomataan.

EU-vaaleja tämän ehdokkuuteni jälkeen ei Suomessa voi viedä läpi matalalla profiililla. Nyt Perussuomalaiset velvoittavat vanhat puolueet ja vihreät haastavaan EU-keskusteluun.

Olen varma, että Suomen kansa kiinnostuu näistä vaaleista, kun kirkastamme asetelman tällä tavalla. Nyt kansalle on tarjolla erottuva vaihtoehto.

OTAN PAIKAN VASTAAN

Jos tulen valituksi, otan paikan vastaan. Menen itse paikan päälle katsomaan onko Euroopan Unionista mihinkään ja miltä se käytännössä, sisältä päin nähtynä näyttää ja kuinka toimii.

Pyrin lisäksi jatkokaudelle Perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävään Perussuomalaisten toukokuun 16.–17. päivän puoluekokouksessa. Puoluekokousväki päättää siellä, hyväksyykö se tämän ratkaisuni. Tulen asettumaan ehdolle ja vetämään vuoden 2011 eduskuntavaalit.

SUOMEN KANSA PÄÄTTÄÄ

Elämässä on tehtävä rohkeita valintoja joista sitten vastataan. Tämä päätös otti lujille, se koskettaa minua, perhettäni sekä puoluetta.

Laitan itseni ja kaiken taitoni tähän ja äänestävä Suomen kansa päättää, miten minun ja meidän Perussuomalaisten näissä vaaleissa käy.

Uskon tähän menettelyyn. Uskon, että tällä ilmoituksella on vaikutusta äänestysvilkkauteen. Uskon että tästä aukeaa uusi yhteiskunnallinen keskustelu.

KAKSI TAI ENEMMÄN

Ja lopuksi, uskon, että ehdokkuuteeni hyödyttää koko Perussuomalaisten listaa ja vaaliliitto takaa lisäksi ylimääräisen vipuvarren. Vaaliliiton tavoite – kaksi paikkaa – on täysin realistinen. Kun ihmiset todella lähtevät liikkeelle, on tästä vielä suurempi potti mahdollinen.

Nyt tästä päättää Suomen kansa.

Julkaistu 28.03.2009 klo 14:36
Kirjoittaja: Timo Soini