AJANKOHTAISTA
Suuren valiokunnan Perussuomalaiset: Ei valtionvelkojen yhteisvastuuta
Suuri valiokunta kokoontui tänään 27.6. kuulemaan pääministeri Jyrki Kataisen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen selvitystä myöhemmin tällä viikolla pidettävästä eurohuippukokouksesta. Euromaiden johtajat kokoontuvat Brysseliin käsittelemään Euroopan taloushuolia, joille ei näytä loppua tulevan.

Valiokunta sai nähtäväkseen selvityksen, jonka ovat laatineet Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy, komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso, euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sekä Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi.

Raportissa eurojohtajat esittävät visionsa talous- ja rahaliitto EMUn tulevaisuudesta. Keskeisinä tavoitteina ovat Euroopan laajuinen yhteinen pankkivalvonta, budjettivallan keskittäminen, finanssipoliittinen yhteisvastuu, yhteiset velkakirjat sekä valtiovarainministeriön kaltainen elin euroalueen tasolla.

Perussuomalaisilta eriävä mielipide

Suuren valiokunnan perussuomalaiset jäsenet jättivät asiasta eriävän mielipiteen, jossa allekirjoittajat esittävät, että suuri valiokunta ei hyväksy Suomen itsenäisen toimivallan vähentämistä lainsäädäntö-, talous- ja budjettiasioissa eikä valtioiden velkojen yhteisvastuuta. Eriävässä mielipiteessä hallitukselta edellytetään myös selvitystä Suomen mahdollisesta irtautumisesta eurovaluutasta. Perussuomalaisten mukaan se on varteenotettava vaihtoehto syvenevälle talous-, finanssi- ja pankkiunionille, jonka synnyttäminen aiheuttaisi Suomen vastuiden merkittävän kasvun.

Eriävän mielipiteen allekirjoittivat valiokunnan kokouksessa paikalla olleet perussuomalaiset jäsenet: kansanedustajat Pietari Jääskeläinen, Jussi Niinistö, Vesa-Matti Saarakkala ja Timo Soini.


Lisätietoja:

Timo Soini

puh. 050-5113027

Julkaistu 27.06.2012 klo 16:30