AJANKOHTAISTA
Pirkko Ruohonen-Lerner: Ruotsin kielen opiskelu tehtävä valinnaiseksi
Hallitus esittää toisen kotimaisen kielen opiskelun aikaistamista vuodella, jolloin kielen aloittaminen siirtyisi yläkoulusta alakouluun. Kunnollisia perusteita kielen aloittamisen aikaistamiselle ei kuitenkaan tunnu löytyvän.

Pirkko ruohonen lernerPerussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner huomauttaa, että B1-kielen opiskelun aikaistaminen voi aiheuttaa ongelmia erityisesti pienissä kunnissa, mikäli opettajat joutuvat kulkemaan ylä- ja alakoulujen välillä opetusta antaakseen. Lisäksi kielen aloittamisajankohdan aikaistaminen saattaa heikentää oppimistuloksia. Suomen kieltenopettajien liiton puheenjohtaja Kari Jukarainen onkin todennut, että toisen kotimaisen kielen opinnot olisi parempi säilyttää yläkoulun tarjonnassa.

Ruohonen-Lernerin mielestä pakkoruotsista tulisi luopua. Samoilla linjoilla ovat myös Elinkeinoelämän keskusliitto ja Etelä- ja Itä-Suomen aluehallintovirastot.

- Pakkoruotsista luopumalla mahdollistettaisiin kielivalintojen monipuolistuminen. Toisen kotimaisen kielen muuttuessa valinnaiseksi olisi koululaisten mahdollista valita jokin muu kieli kuten venäjä, saksa tai ranska, eivätkä koulupäivät silti venyisi mahdottoman pitkiksi ja työläiksi, Ruohonen-Lerner toteaa.

Lisätietoja:
Pirkko Ruohonen-Lerner
puh. 050-5122788

Julkaistu 28.06.2012 klo 17:04