AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset palaavat parlamentaariseen kontaktiryhmään
Perussuomalaiset päätti helmikuussa, että kansanedustajat Jussi Niinistö ja Hanna Mäntylä eroavat Puolustusvoimien uudistusta seuraavasta parlamentaarisesta kontaktiryhmästä. Syynä tähän oli se, ettei hallitus piitannut parlamentaarisesta valmistelusta eikä pitänyt tärkeänä kontaktiryhmän jäsenten informointia esimerkiksi varuskuntien lakkauttamisista.

Eron yhteydessä Perussuomalaiset ilmoittivat, että paluu kontaktiryhmään on mahdollinen, jos sen mandaatti muuttuu ja jos puolustusministeri vaihtuu. Nyt ehdoista toinenkin on täyttymässä, kun RKP:n Carl Haglund ottaa Stefan Wallinin paikan valtioneuvostossa. Tämän lisäksi Puolustusvoimien ylipäällikkö, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, on julkisesti vedonnut Perussuomalaisiin, jotta kaikki eduskuntaryhmät saataisiin mukaan kontaktiryhmään.

Näin ollen Perussuomalaiset on päättänyt palata kontaktiryhmään ottaakseen kantaa Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen suunnitteluun. Puolueen linja on sama kuin ennenkin. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö jatkaa Perussuomalaisten jäsenenä kontaktiryhmässä. Sen sijaan kansanedustaja Hanna Mäntylä jättäytyy omasta pyynnöstään pois uudesta kokoonpanosta ja hänet korvaa puolustusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Ismo Soukola.

 

Lisätietoja:

Jussi Niinistö

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja

puh. 050-5767239

 

Ismo Soukola

Kansanedustaja

puh. 050-5120533

Julkaistu 04.07.2012 klo 12:28