AJANKOHTAISTA
Naiset kokoontuivat Kemissä
Perussuomalaiset naiset kokoontuivat viikonloppuna 30.6- 1.7. Kemiin sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Paikalla oli noin 60 naista eri puolilta Suomea. Kokouksen aluksi tervetuliaispuheen pitivät Lapin läänistä valittu perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylä sekä Kemiin vasta valittu, uusi kaupunginjohtaja Tero Nissinen. Hän on tullut Kemiin Pirkanmaalta, Ikaalisten kaupunginjohtajan virasta.

Mäntylä ja Nissinen toivat terveisiä

Lapin perussuomalaisten kansanedustajan Hanna Mäntylän ensimmäinen vuosi kansanedustajana on ollut mielenkiintoinen ja haastava. Myös puolueen 1. varapuheenjohtajuus on tuonut lisää uutta kosketuspintaa politiikan kenttään. Hän kehotti naisia olemaan rohkeasti yhteydessä eduskuntaan ja kertomaan arkielämän asioita ja epäkohdista. 

Tero Nissinen kertoi Kemin taloustilanteesta ja suri suurta työttömyyttä, joka alueella vallitsee. Haaparannan vaikutuksesta alueeseen kysyttäessä Nissinen toivoi tietenkin turistien tekevän enemmän ostoksia Suomen puolella kuin Ruotsin Haaparannalla. Kokonaisuudessa Ruotsi-Suomi -tilanne oli vuosia suurin piirtein tasan kaupallisella tasolla mitattuna, mutta nyt miinusmerkkinen Kemille. Myös tuleva rikkidirektiivi nousi esiin Nissisen puheessa. Tämä direktiivi tekee pahaa jälkeä Suomen laivateollisuudelle ja erityisesti Pohjois-Suomen teollisuuden kilpailukyvylle. Stora Enson tehdas ja Metsä-Botnia ovat molemmat suuria työllistäjiä Kemissä.

Lapin PerusNaisten puheenjohtaja Sinikka Jylhä toivotti kokousväen tervetulleeksi. Hänen mielestä on merkittävää, että naisjärjestön kokous saatiin Lappiin. Jylhän mielestä Lapin naiset tuntevat nykypäivän arjen ja pohjoisen alueen ongelmat hyvinkin konkreettisesti. Lapissa on pitkät välimatkat ja kylät autioituvat, koska nuoret lähtevät työn perässä muille paikkakunnille. Jylhän mielestä suuri epäkohta, että päätökset tehdään edelleen etelässä huomioimatta Lapin asukkaiden omia tarpeita.


 DSC5799

Naisten talous kunnossa

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin naisten puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen Lappeenrannasta ja sihteeriksi Iiris Peltomaa Pyhärannasta. Taloudenhoitaja Auli Kangasmäki Lemiltä esitteli vuodelta 2011 tuloslaskelman ja taseen, jotka näyttivät huomattavasti paremmilta kuin ennen eduskuntavaalijytkyä, joka toi puolueelle 39 kansanedustajapaikkaa. Naisjärjestön taloudellinen tuki lepää puolueelta tulevassa tuessa, joka on sidoksissa parlamentaariseen tukeen, joka puolestaan määräytyy kansanedustajien määrän mukaan.

Tilintarkastuskertomuksessa todettiin kaikilta osin toiminnan menneen vuonna 2011 kaikkien säädösten mukaisesti. Lapin PerusNaisten lahjana Marja-Leena Leppäselle ojennettiin poronluusta ja vaskesta tehty kello. Kaupunginjohtaja sai naisjärjestön kynän ja naisten lehden.

Naiset kävivät kokouksen jälkeen Ruotsin puolella Haaparannalla. Sunnuntaina luennoi rovaniemeläinen Lapin Perusnainen, verokonsultti, KTT Liisa Mariapori valaisevasti yritysverotuksesta. Hänen asiantuntevan ja ryhdikkään esityksensä pohjalta laadittiin myös kokouksen julkilausuma.

Julkaistu 05.07.2012 klo 13:55