AJANKOHTAISTA
56 prosenttia toimittajista voisi äänestää perussuomalaisia

Heinäkuinen sunnuntaisuomalaisen juttu toimittajien suhteesta perussuomalaisiin oli varsinainen mätäkuun kukkanen. Jutussa kerrottiin, siitä, miten toimittajat suhtautuvat perussuomalaisiin ja perehdyttiin siihen, voisivatko he äänestää perussuomalaisia. Selvitys, paljasti monta asiaa pienten medioiden toimittajista, mutta yllätyksekseni myös jutun kirjoittajasta. Suuret mediat eivät kyselyyn osallistuneet, ne halusivat säilyttää objektiivisuutensa tiedonvälityksessä. Jo jutun otsikosta saattoi päätellä toimittajasta asioita, jotka selvisivätkin hänen loppukaneetistaan:” En ole koskaan äänestänyt ketään." Se on hänen valintansa, vapaamatkustajia on aina.

Jutun lähempi tarkastelu osoitti sen tosiasian, että otsikko on se joka myy. Jutun otsikko oli: ”Perussuomalaiset on toimittajien inhokkipuolue”. Varsin populistinen, mutta myyvä otsikko. Analyyttisempaa ja silti myyvää olisi ollut otsikoida: ”Yli puolet toimittajista voisi äänestää perussuomalaisia”. Tämä tosiasia selvisi jutussa olleen kyselyn tuloksista.

Suurin osa kyselyyn osallistuneista toimittajista oli keskeisistä asioista samaa mieltä perussuomalaisten kanssa. Esimerkiksi tuloerojen vähentämistä ja valtion taholta nykyistä aktiivisempaa aluepolitiikkaa kannatti 67% ja seitsemän toimittajaa kymmenestä piti yritysjohtajien korkeita palkkoja ongelmallisina. Yli 60 prosenttia ei kannata Natoa eikä lisäydinvoiman rakentamista. Vain alle puolet kyselyyn vastanneista haluaisi pitää Suomen maahanmuuttopolitiikan entisellään. Yli kolmannes haluaisi tehdä maahanmuuttopolitiikan avoimemmaksi ja 13% haluaisi tiukentaa sitä.

Tuloksista selvisi myös se, että pienten medioiden toimittajista 44% ei voisi äänestää perussuomalaisia. Ojalan laskuopin mukaan 56% voisi siis äänestää perussuomalaisia. Luku kertoo yksiselitteisesti sen, että yli puolet toimittajista voisi äänestää perussuomalaisia.

Maria Tolppanen
Kansanedustaja, Vaasa

Julkaistu 01.08.2012 klo 12:33
Kirjoittaja: Maria Tolppanen