AJANKOHTAISTA
Perussuomalaisilta "ei kiitos" Islannin ilmavalvonnalle

Suomi harkitsee osallistumista Nato-maa Islannin ilmatilan valvontaan. Hallitus on lähettämässä Hornet-koneita Islantiin transatlanttisella innolla, vain tasavallan presidentti ja Ruotsin hallitus ovat hidastaneet päätöksentekoa. Toisin kuin Suomen hallitukselle, on asia Ruotsille vaikea Nato-kytköksen takia.

Lähtöä perustellaan pohjoismaisella yhteistyöllä ja lentäjien harjoituksella. Perussuomalaiset kannattavat yhteistyötä. Emme kuitenkaan näe operaatiota sotilaallisesti saati taloudellisesti järkevänä. Islannissa ei ole tarjolla koulutuksellisia haasteita, jos mukaan ei saada nivottua esimerkiksi ilmatankkausharjoitusta. Lentotunnit olisivat pois kotimaan tehtävistä. Maahenkilökunnan tarve huomioiden operaatio on kallis. Rahat otettaisiin Puolustusvoimilta, jota hallitus on jo muutenkin kurittanut vastuuttomalla tavalla.

Myös operaation kesto on kysymysmerkki. Siitä voi olla vaikea irtautua – vertailukohteena Baltian ilmavalvonta. Onko mahdollista, kuten Islannin ulkoministeri on todennut, että maan ilmapuolustus lopulta siirretään Natolta kokonaan Pohjoismaiden vastuulle? Jos Islantiin kuitenkin terveen järjen vastaisesti lähdetään, pitää Perussuomalaisten mielestä ilmavoimille antaa siihen budjetissa myös resurssit.

Lisätietoja:

Jussi Niinistö
puh. 050-5767239
www.jussiniinisto.fi

Julkaistu 14.08.2012 klo 16:24
Kirjoittaja: Jussi Niinistö