AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset jättävät välikysymyksen hyvinvoinnista ja lähidemokratiasta
Hallituksen valmistelema kuntarakenneuudistus ja käynnissä olevat budjettineuvottelut ovat suomalaisten kuntien ja kuntalaisten kannalta kohtalonkysymyksiä.

Perussuomalaiset aikovat jättää hallitukselle välikysymyksen, koska olemme huolissamme kuntalaisten lähipalveluiden kohtalosta sekä kunnallisen demokratian toteutumisesta. Tulevat kunnallisvaalit ovat mielestämme kansanäänestys lähipalveluiden ja lähidemokratian puolesta tai niitä vastaan.

Kannamme suurta huolta hallituksen tavasta viedä kuntarakenneuudistustaan läpi. On olemassa aito pelko siitä, että hallitus tulee käyttämään ns. kovia keinoja suurkuntien muodostamiseksi. Vaikuttaa huolestuttavasti siltä, että jonkinlaisia pakkoliitoksia on tulossa, vaikka hallitus muuta väittääkin. Ensi vuoden talousarvioesitykseen liittyen Perussuomalaisten mielestä on tärkeää, että kuntien valtionosuuksia ei leikata, jotta kunnilla on mahdollisuus selviytyä tehtävistään. Jos kuntien velvollisuuksia lisätään, tulee hallituksen huolehtia myös niiden rahoituksesta.

Välikysymys tullaan jättämään eduskunnan syysistuntokauden alussa.

 

Lisätietoja:

Pirkko Ruohonen-Lerner

p. 050-512 2788

Julkaistu 21.08.2012 klo 11:44