AJANKOHTAISTA
Soini: Sinipunan EU-linja murentaa itsemääräämisoikeutta

Pääministeri Jyrki Katainen on Suomen Tietotoimistolle antamassaan haastattelussa julistautunut Paavo Lipposen EU-ideologian kannattajaksi. Pääministeri kannattaa vaaleilla valitsemattoman EU-komission vallan lisäämistä suhteessa muihin EU-politiikan toimijoihin.Tämä tapahtuu talouskriisin varjolla.

Euro ei ole menestystarina. Tulokset puhuvat puolestaan. Sinipunapuolueet SDP ja Kokoomus runttasivat Suomen silloisen pääministeri Paavo Lipposen johdolla Suomen euroon ilman kansanäänestystä. Tämä menettely poikkesi Pohjoismaisesta linjasta. Sekä Ruotsi että Tanska järjestivät kansanäänestyksen eurosta. Molempien maiden kansat torjuivat euron. Niin olisi todennäköisesti käynyt Suomessakin.

On hyvä, että pääministeri Katainen puhuu EUsta kuntavaalien alla. On olemassa vain yhdenlaisia veroja. Ne, jotka Suomen kansa maksaa. Siksi kuntarahoitus, valtion budjetti ja Suomen EU-maksut ja vastuut liittyvät toisiinsa. EU-nettomaksajana Suomi maksaa EUlle satoja miljoonia enemmän vuodessa kuin saa sieltä.

Perussuomalaiset ovat onnistuneesti haastaneet sinipunan EU-linjan saaden sille runsaasti myös kansainvälistä huomiota. Perussuomalaiset eivät hyväksy EUn vallan kasvattamista, kaikista vähiten vaaleilla valitsemattoman EU-komission vallan kasvattamista. Kaikista Suomen itsemääräämisoikeutta kaventavista sopimuksista on jatkossa järjestettävä kansanäänestys. Lipposen-Kataisen linjalle on vaihtoehto - Perussuomalaisten itsemääräämisoikeutta puolustava linja.

Timo Soini

la 1.9. 2012 Sallassa, Pelkosenniemellä ja Savukoskella.

Julkaistu 01.09.2012 klo 15:36