AJANKOHTAISTA
Ei eriarvoistavalle maahanmuutolle
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän julkilausuma 2.4.2009.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on huolestunut kehityksestä, jossa samaan aikaan, kun maassamme työttömyys kasvaa, rekrytoidaan vierastyövoimaa. Erityisen huolestuneita olemme siitä, että terveydenhuoltojärjestelmämme hakee ratkaisua pääkaupunkiseudun hoitajapulaan vierastyövoiman avulla.

On erikoista, jos julkinen sektori ei kykene kouluttamaan tai halua kouluttaa osaavaa työvoimaa hoitoalalle Suomessa jo nykyisin olevista maahanmuuttajista. Maahanmuuttajien kielikoulutus tuntuu yleisesti ottaen tuottavan hitaasti tuloksia. Kun kyse on työperäisestä maahanmuutosta ja ulkomaalaisten hoitajien kielikoulutuksesta, virallisen totuuden mukaan kahden kuukauden kielikoulutus antaa jo riittävät valmiudet hoitotyöhön.

On kestämätöntä, että verovaroin toimiva julkinen sektori kohtelee maahanmuuttajaryhmiä keskenään eriarvoisesti ja maksattaa laskun tästä kahden kerroksen politiikasta Suomen kansalla rakenteellisen maahanmuuttajatyöttömyyden ja syrjäytymisen muodossa. Perussuomalaisten mielestä tällainen toiminta tulee pitkällä aikavälillä yhteiskunnalle myös selvästi kalliimmaksi kuin hoitotyön kiinnostavuuden lisääminen palkkausta parantamalla.

--

Lisätietoja:

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka

raimo.vistbacka@eduskunta.fi

puh. 050 511 3186

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiedottaja Vesa-Matti Saarakkala

vesa-matti.saarakkala@eduskunta.fi

puh. 050 919 6079

Julkaistu 02.04.2009 klo 15:00
Kirjoittaja: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä