AJANKOHTAISTA
Jussi Niinistö: Puolustuskyky turvattava

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.) puhui eilen Kouvolan kaupungintalolla maanpuolustusjärjestöjen juhlassa mm. seuraavaa.

JUSSI NIINISTÖ: PUOLUSTUSKYKY TURVATTAVA

Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko on valmisteilla. Puolustusvoimain komentaja, pääministeri, puolustusministeri ja tasavallan presidentti ovat muiden muassa ottaneet kantaa sen tärkeimpään kysymykseen: puolustusmäärärahojen tasoon vuoden 2015 jälkeen. Hallituksen kohtuuttoman ja vastuuttoman leikkauslinjan seurauksena puolustusvoimauudistuksen jälkeisestä ajasta onkin vaarassa muodostua puolustusuudistus, eli mahdollinen luopuminen yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan puolustamisesta.

Perussuomalaisten linjan mukaisesti vastustan jyrkästi puolustusratkaisumme perusperiaatteiden murentamista. Vastustamme Puolustusvoimien suorituskyvyn laskua ja olemme valmiita puolustusmäärärahojen korottamiseen jo kuluvalla vaalikaudella. Puolustuskyvyn laskemista kannattavien päättäjien on perusteltava kantansa ja ymmärrettävä, mihin heidän linjansa johtaa.

Sotilasliittoon kuulumatonta Suomea puolustaa tehokkaasti ja taloudellisesti yleiseen asevelvollisuuteen perustuva ja riittävästi kertausharjoitettu reserviläisarmeija. Paras vakuutus pahan päivän varalle on oma, uskottava puolustuskyky. Sillä on ennaltaehkäisevä vaikutus.

Lisätietoja:
Jussi Niinistö, puh. 050-5767239
www.jussiniinisto.fi

Julkaistu 04.10.2012 klo 13:28