AJANKOHTAISTA
EU rakentuu hiekalle
Valtioneuvoston EU-selontekokeskustelun yhteydessä eduskunnassa 16.4.2009 Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron piti Timo Soini.

Kirves on jo puun juurella. Hallituksen EU-selonteko on kritiikitön katsaus Suomen mallioppilaslinjaan EU:ssa. Selonteko on paljastava katsaus virallisen Suomen EU-totuuteen. Kun katsoo ympärilleen tässä talouskriisin maailmassa, olen tullut vakuuttuneeksi, että kovin pitkälle ihmisen järki ei ole EU:ssakaan riittänyt. Missä EU, siellä ongelma.

Sinänsä on hyvä, että hallitus paljastaa karvansa, samalla paljastuu myös näennäisopposition linja, joka kaikessa olennaisessa myötäilee hallituksen linjaa. Perussuomalaiset on välttämätön ja kasvava vastavoima tälle Suomen itsenäisyyttä ja suvereniteettia supistavalle linjalle.

EU EI OLE DEMOKRATIA

Euroopan Unioni asettaa koko demokratian päälaelleen. EU ei ole demokratia, eikä demokraattisesti hallittu. Terveessä ja toimivassa kansanvallassa ihmiset päättävät, mitä valtaa heidän johtajilleen annetaan. EU:ssa johtajat päättävät mitä oikeuksia ja vapauksia kansalaisille annetaan. Lakialoitemonopoli on vaaleissa valitsemattomalla komissiolla eli teknokraateilla. Heitä on käytännössä mahdotonta erottaa.

Kansalaisaloite oikeus on käytännössä kuollut kirjain. Järjettömän rekkarallin kumoamiseksi Brysselin ja Strasbourgin välillä kerättiin miljoona nimeä. Ainoa lopputulos prosessista oli, että EU osti itselleen aikaisemmin vuoraamansa rakennukset.

PÄÄTÖKSET HALLITUSTEN VÄLISESTI

Suomen hallitus puhuu ylistävästi yhteisömenetelmästä. Ei ole aihetta.

Perussuomalaisten mielestä, kun EU:ssa kuitenkin nyt ollaan, emmekä siitä Perussuomalaisten päätöksellä irti pääse, ovat päätökset tehtävä hallitusten välisesti. Tällöin jokainen hallitus todella edustaa omaa kansaansa ja oman kansansa eduskuntalaitoksen enemmistö on heidän takanaan.

VASTUSTAMME EU:N PERUSTUSLAKIA

Suomen hallitus on suitsuttanut EU-perustuslakia, jota nyt läpi runtataan äänestyttämällä irlantilaisia samasta sopimuksesta uudestaan. Tämä on häpeällistä. Valheella ei ole tulevaisuutta. EU:n perustuslaki korostaa komission ja EU-parlamentin valtaa ministerineuvostoon nähden.

EU-perustuslaki tuo EU:lle myös presidentin ja ulkoministerin. Molempia Suomi on vastustanut, mutta nyt hallitus hyrisee tyytyväisyyttään, kun se saa sitä mitä ei ole halunnut.

Minustakin tulee EU-kansalainen, vaikka minulle riittää Suomen kansalaisuus. EU-kansalaisena minulle tulee presidentti, josta en saa äänestää. Surkuhupaisaa on, että samat tahot, jotka haluavat Suomessa ajaa alas vaaleilla valitun presidentin, haluavat innolla EU:lle vaaleilla valitsemattoman presidentin.  Perussuomalaiset eivät moista harvainvaltaa hyväksy. Vastustamme EU:n perustuslakia.

SUOMI MAKSAA

Suomi on EU:n nettomaksaja, nyt ja tulevaisuudessa. Tämä hallituksen tavoite toteutuu. Siinä en näe mitään hurraamisen aihetta. Suomen erityisolosuhteet saavat ymmärtämystä puheissa, mutta käytännössä maatalouden niin sanottujen torjuntavoittojen katkeamaton sarja on jo katkaissut monen maanviljelijän selkärangan ja toimeentulon. Sama peli pahenee.

Pääministeri toivoo Suomea maatalouden osalta yhdeksi tukialueeksi. Sehän vaatisi uudet liittymissopimusneuvottelut. Luuleeko pääministeri tosissaan, ettei uusissa neuvotteluissa suomalaisen talonpojan tilanne heikkenisi entisestään?

Suomi tulee jatkossa olemaan entistä enemmän EU-teknokraattien jakopolitiikan rahoittaja. Tässäkin salissa istuu joitakin iloisia nettomaksajia. Perussuomalaiset eivät lukeudu heihin. Suomen osuus suurvalta - Britannian jäsenmaksuhelpotuksessa on jokasyksyinen häpeäpilkku budjettikirjassamme.

KARSINTAKOMISSAARI TARVITAAN

EU:n byrokratiataivas jatkaa entiseen malliin verorahojen törsäystä ja turhanpäiväisten direktiivien laadintaa.

Jos EU jonkin komissaarin tarvitsee, se olkoon hölmöjen lakien ja direktiivien karsintakomissaari. Ympäristönsuojelussa EU:lla olisi järkevä rooli, mutta se suuren rahan vastustus on tällä sektorilla niin suurta, että tulokset ovat toistaiseksi jääneet laihoiksi.

EI TURKIN EU-JÄSENYYDELLE

EU on kuitenkin merkittävä tekijä. Lähes 80 prosenttia lainsäädännöstämme saa alkunsa sieltä. Olen tästä suomalaisen kansanvallan tilasta ja suoranaisesta rappiosta surullinen. Samaan aikaan kun tämä lainsäädäntömme EU-vetoisuus tunnustetaan, kehdataan vielä ääneen puhua läheisyysperiaatteesta!

Hallitus haluaa Turkin EU-jäseneksi, Perussuomalaiset eivät. Hallitus haluaa, että EU:sta tulee globaali toimija, joka puhuu yhdellä äänellä kaikissa keskeisissä maailmanpolitiikan kysymyksissä. Perussuomalaiset eivät halua, että Suomen äänellä puhuu EU:n presidentti tai ulkoministeri, jota Suomen kansa ei ole ollut valitsemassa.

TAHTOTILA ON SELVÄ

Perussuomalaisten mielestä hallitus ansaitsee tunnustuksen siitä, että se tässä selonteossa selvästi on dokumentoinut myöntyväisyyslinjansa. Se on nyt paperilla.

Tahtotila on selvä, Kepua myöten. Onhan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja ilmoittanut, että kaikki keskustan ehdokkaat ovat EU-myönteisiä. Hallitus haluaa, että suomalaisten asioista ja kohtalosta päättävät tulevaisuudessa entistä enemmän muut kuin suomalaiset. Perussuomalaisten mielestä suomalaisten asioista pitää päättää suomalaisten.

Perussuomalaiset ovat jyrkästi eri mieltä hallituksen kanssa Suomen EU-politiikasta. Tämä hallituksen linja haastetaan kesäkuun EU-vaaleissa. Uskon, että EU-vaalien tulos on EU- intoilijoille ikävä yllätys.

EMME KANNATA EU:TA

Euroopan Unioni rakentuu hiekalle. Siksi se ei tule kestämään.

Demokratia on tuottanut kansoille parhaat tulokset. EU on epädemokraattinen ja ylhäältä johdettu organisaatio, jonka elinpäivät ovat rajalliset.

Perussuomalaiset kannattavat valtioiden välistä yhteistyötä Euroopassa. Nykymuotoista EU:ta emme kannata. Brysselille käy aikanaan kuten Baabelille. Kuka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027

Julkaistu 16.04.2009 klo 16:57
Kirjoittaja: Timo Soini / ryhmäpuheenvuoro