AJANKOHTAISTA
Itämeri on pelastettava
Perussuomalaisten puheenjohtaja, EU-ehdokas Timo Soini puhui vappuna Espoon Kivenlahdessa.

Suomen EU-jäsenyyden hyödyt tavalliselle suomalaiselle ovat valtavasta propagandasta huolimatta olleet varsin vaatimattomat. EU:n päätöksillä eivät työllisyys ja hyvinvointi Suomessa ole lisääntyneet. Itse se meidän on ollut tehtävä ja tämä on tilanne myös jatkossa. Oma politiikka ratkaisee.

Ympäristönsuojelussa EU:lla sen sijaan on tehtävä. Siinä piilee myös EU:n suuri mahdollisuus. Saasteet eivät pysähdy valtioiden rajoille. Itämeri on henkitoreissaan. Sen pelastaminen vaatii ylikansallista yhteistyötä. Itämeren maat Venäjää lukuun ottamatta ovat EU:n jäseniä.

Suomen on saatava EU:n avulla läpi tehokas Itämeren pelastusohjelma. Tässä on EU:lla suuri tehtävä. Venäjän ja Saksan välinen merenalainen kaasuputki on valtavan potentiaalisen ympäristökatastrofin aiheuttaja. Hankkeen ympäristövaikutukset ja -riskit on kiihkottomasti selvitettävä. Raha ei saa ratkaista.

Perussuomalaiset haluavat vähemmän EU:ta, mutta parempaa EU:ta. Työllisyys ja hyvinvointi eivät voi olla tuontitavaraa. Ne luodaan Suomessa. Suomalaisten on turha odottaa apua toimeentulo-ongelmiinsa maamme rajojen ulkopuolelta. Ratkaisu on meissä itsessämme.

Porvarihallitus kasvattaa tuloeroja. Se on väärä linja. Kesän EU-vaaleista tulee väistämättä myös yleispoliittiset vaalit. Jos olet suuren rahan asialla, kotimaassa, olet sitä myös EU:ssa. Vasemmistolainen järjestövallan kasvattaminen ei auta, EU-sosialismi on yhtä toimimatonta kuin neuvostososialismi. Kestävän hyvinvoinnin perusta on itsenäisyydessä ja itsemääräämisoikeudessa. Tälle murtumattomalle perustalle Perussuomalaiset rakentavat.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi

Julkaistu 01.05.2009 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini