AJANKOHTAISTA
Harmaa talous kuriin
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui Lahdessa 6.5.2009 mm. seuraavaa.

Yhteiskuntamme menettää huomattavia summia verorahoja harmaan talouden seurauksena. Rakennustoiminnan ympärillä velloneesta rikossarjasta annettiin maanantaina kovia tuomioita. Kuittikauppa, kirjanpitorikokset, pimeä työ ja veropetokset ovat syöpä, joka kuppaa yhteistä hyvinvointiamme.

Hallituksen on pistettävä harmaa talous kuriin. Kuormasta syömistä ei pidä sallia. Rakennusliitto kävi huhtikuun lopulla kaikkien eduskuntaryhmien puheilla esittämässä huolensa ja toimenpide-ehdotuksensa rakennusalalla rehottavan epärehellisyyden kitkemiseksi. Poliittisten päättäjien on syytä kuunnella alan ammattilaisia.

Rakennusalalla työttömien määrä on jo kymmeniä tuhansia ja samaan aikaan ulkomaalainen työvoima painaa pitkää päivää pimeitä töitä. Tilanne on kestämätön ja johtaa ennen pitkää tilanteen räjähtämiseen käsiin.

Kaikille toimijoille rakennusalalla on asetettava samat pelisäännöt ja julkisen vallan on huolehdittava siitä, että myös ulkomaiset yritykset ja tahot noudattavat näitä sääntöjä. Tämä on sekä työntekijän ja työnantajan etu. Suuri voittaja on myös suomalainen ihminen, jonka peruspalveluihin riittää paremmin rahaa, kun kaikki osallistuvat yhteisten menojen rahoittamiseen.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027
www.timosoini.fi

Julkaistu 06.05.2009 klo 10:00
Kirjoittaja: Timo Soini