AJANKOHTAISTA
Hallitus kurkuttaa kuntia
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini otti tuoreeltaan kantaa valtiovarainministeri Jyrki Kataisen 31.7.2009 julkistamaan budjettiehdotukseen.

Hallitus pelkää tehdä itse taloustilanteen vaatimia rakenteellisia uudistuksia. Niinpä se teettää likaisen työn kurkuttamalla kuntia.

Hallitus pyrkii ylisuurella velanotolla vain pääsemään seuraaviin eduskuntavaaleihin asti, jonka jälkeen tuleva hallitus joutuu siivoamaan porvarihallituksen jättämiä jälkiä ja maksamaan paisuvia korkoja. Hallitus ei uskalla pistää asioita tärkeysjärjestykseen. Se osoittaa huonoa johtajuutta aliresurssoimalla kuntatalouden toimintaedellytykset.

Suomi on osana eurovaluuttaa jäänyt ratkaisevasti huonompaan asemaan mm. Ruotsiin nähden. Oman valuutta- ja rahapolitiikan puuttuminen on tässä taloustilanteessa Suomelle ja suomalaisille pitkä miinus. Teknokraattinen EU-rahapolitiikka ei huomioi pieniä EU-maita.

Porvarihallitus on eväänsä syönyt jo puolimatkassa. Kataisen budjetti on taustateknokraattien sanelema. Poliittinen johtajuus ja näkemys puuttuvat.

--
Lisätietoja:
Timo Soini
puh. 050-511 3027

Julkaistu 31.07.2009 klo 14:18
Kirjoittaja: Timo Soini