AJANKOHTAISTA
Hallituksen erottava
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Oinonen vaati Kuopiossa 15.8.2009 pitämässään puheessa hallituksen eroa.

Meneillään oleva vaalirahasotku on halvaannuttanut hallituksen toiminnan sekä rapauttanut kansalaisten luottamusta hallitukseen ja sen kykyyn hoitaa tehtäväänsä. Pääministeri Vanhasen on jätettävä välittömästi hallituksen eropyyntö tasavallan presidentille.

Hallituksen eroaminen on koko poliittisen järjestelmän uskottavuuden palauttamiseksi ainut vaihtoehto. Suomessa vallitsee poliittinen uskottavuuskriisi. Hallitus ja osittain myös eduskunta on menettänyt vaalirahasotkujen seurauksena kansalaisten silmissä sille kuuluvan arvostuksen.

Keskustan ja kokoomuksen vaalirahasotkuja seuratessa nousi karvat pystyyn. Mutta kun alkoi tulla tietoja ay-liikkeen satojentuhansien eurojen tuista sdp:lle ja vasemmistolitolle puhumattakkaan Rkp:n saamista miljoonatuista rupesi tämmöstä mualaiskansanedustajaa jo suorastaan pöyristyttämään.

Kaiken huippu oli, kun ilmeni että myös valtionyhtiöt ovat sotkeutuneet vaalirahoituskuvioihin. Miten on mahdollista, että yhtiöt joiden omistajia olemme me, voivat tukea joitakin määrättyjä puolueita? Yhtiöt, joita valtio omistaa euronkaan verran, eivät saa antaa vaalitukea - tulipa se sitten seminaarilippujen tai mitä muuta kautta hyvänsä.

Näyttää siltä, että kaikki muut puolueet joukossa myös kristilliset perussuomalaisia ja vihreitä lukuunottamatta ovat valtionyhtiöiden vaalitukien saajien joukossa. Tämä osoittaa vain sen, etteivät perussuomalaiset ole ostettavissa.

Ammattiyhdistysliikkeiden ilmoitus noin 800 000 euron vaalituesta kahtena viime vuonna sdp:lle ja vasemmistoliitolle, jotka ovat tarkoitettu työntekijöiden etujenvalvontaan, tuntuu peräti karmaisevalta. Kannattaako työntekijöiden maksaa joka kuukausi palkastaan ay-maksuja, kun ne menevät politikkojen takapuoleen vai olisiko viisainta maksaa tästä lähtien suoraan työttömyyskassaan?

Yhdestä suusta puolueiden nokkamiehet ovat vakuuttaneet, etteivät heidän saamansa tuet vaikuta päätöksentekoon ja puolueellisuuteen. Pitävätkö he suomalaisia tyhminä? On aivan varmaa, että ne firmat ja yhteisöt, jotka ovat tukeneet puolueita ja politikkoja tuhansilla, kymmenillä tuhansilla tai sadoillatuhansilla euroilla, odottavat vastapalveluksia. Korruptio on sumentanut vanhojen puolueiden politikkojen silmät.

--

Lisätietoja: Pentti Oinonen, puh. 050-5122472

Julkaistu 15.08.2009 klo 11:00
Kirjoittaja: Pentti Oinonen