AJANKOHTAISTA
Suuri raha erityissuojeluksessa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini otti 28.8.2009 kantaa hallituksen julkistamaan budjettiehdotukseen.

Hallitus jätti suuren rahan ja yhteiskunnan hyväosaiset nauttimaan saavutetuista eduistaan budjettiratkaisussaan.

Hallitus jatkaa SDP:n omalla valtakaudellaan viitoittamaa tietä varallisuuden nauttimasta erityiskohtelusta. Arvonlisäveron nosto ja muut veronkorotukset kirpaisevat suhteellisesti eniten pienituloisiin ihmisiin. Porvarihallitus toimii ideologiansa mukaisesti, siitä se ei lipsu.

Hallituksen panostukset pienyrittäjyyteen, tutkimukseen ja tuotekehittelyyn ovat riittämättömät. Sieltä se uusi nousu aikanaan tehdään.

Työvoimapulaa Suomessa ei ole, eikä hevin tule, mutta työnantajapula on. Tulevaisuudessa on panostettava entistä enemmän itsensä työllistämiin ja mikro- ja pienyrityksiin. Valtiovallan toiminta hukuttaa uudet ideat byrokratiaan, hallintoa on kevennettävä.

Hallitus uskalsi jarruttaa kehitysavun kymmenien miljoonien eurojen vuosittaista paisuttamista. Se oli rohkea teko, joka tässä tilanteessa oli täysin perusteltua. Euromääräinen kehitysapu edelleen kasvaa. Kehitysapu ei saa olla mekanismi, jolla rikkaiden maiden köyhät avustavat köyhien maiden rikkaita. Kehitysmaiden korruptoituneiden johtajien tukeminen on hölmöläisten peiton jatkamista ja maailmanlaajuinen ongelma.

Perussuomalaiset edellyttävät kehitysavun perille menon tiukkaa valvontaa. Kannatamme kehitysapumääärahojen nykyistä tasoa.

Hallitus on vahvan euron vanki. Itsenäisen rahapolitiikan puuttuminen näkyy raakasti suomalaisyritysten kilpailukyvyssä.

Ruotsin kansa on ollut viisas, kun se on pitänyt kiinni itsenäisyydestään raha- ja korkopolitiikassa. On täysin päivänselvää, että yritykset mm. StoraEnso on tehnyt supistuksia enemmän Suomessa kuin Ruotsissa valuuttakurssieroista johtuen.

--
Lisätietoja:
Timo Soini, puh. 050-511 3027

Julkaistu 28.08.2009 klo 08:10
Kirjoittaja: Timo Soini