AJANKOHTAISTA
Hallituksen toimintakyky horjuu
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini puhui 30.8.2009 Espoossa.

Porvarihallituksen pääasiallinen tarkoitus oli osoittaa, että maata pystytään hallitsemaan ilman sosialidemokraatteja. Tämä näyttää onnistuvan, mutta pääasiassa SDP:n heikon politiikan takia, ei niinkään hallituksen oman onnistumisen vuoksi.

Hallituksen pääpuolueet pelaavat härskiä peliä toistensa suhteen ja flirttailevat avoimesti SDP:n kanssa, sillä heikentynyt SDP olisi sopiva apupuolue seuraavassa hallituksessa sekä Kokoomukselle että Keskustalle. Tämä hallituksen sisällä riehuva pelin politiikka horjuttaa hallituksen toimintakykyä ja näkyy nokitteluna ja epälojaalisuutena.

Talouskriisin riivaamassa maailmassa ja pahenevan työtömyyden Suomessa hallituksen pitää osoittaa johtajuutta. Se suoriutuu tehtävästää huonosti, sillä hallituksella ei ole yhtenäistä linjaa. Linjattomuus ei näytä olevan ongelma Vihreille ja RKP:lle, jolle kaikki sopii, kun vaan ministeriauton kyyti jatkuu.

Suomella ei ole varaa heikkoon hallitukseen, joka nahistelee keskenään. Isämaalle tulee korvaamatonta vahinkoa, kun hallituksen pääpuolueet kyttäävät vain seuraavia vaaleja ja väistävät välttämättömiä rakenteellisia uudistuksia.

Hallituksen on ryhdistäydyttävä ja alettava todella johtamaan maata edestä käsin, sillä ryhdistäymisen ainoa rehellinen vaihtoehto olisi ennenaikaiset vaalit ja niitä hallituspuolueet eivät halua.

Julkaistu 30.08.2009 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini