AJANKOHTAISTA
Asiaa puolueeseen liittymisestä

Tehdessäni työtäni PerusSuomalainen-lehden toimittajana olen silloin tällöin törmännyt tilanteeseen, jossa haastateltava perussuomalaisten listalta läpi mennyt kunnanvaltuutettu ei tiedä, kuuluuko puolueeseen vai ei, tai luulee olevansa Perussuomalaiset-puolueen jäsen, vaikka ei oikeasti olekaan. Joten arvelen tässä vaiheessa olevan hyödyllistä selventää joitain seikkoja jäsenyydestä ja puolueeseen liittymisestä.

Ensinnäkin, osallistuminen kunnallisvaaleihin perussuomalaisena ehdokkaana ei ole sama asia kuin puolueen jäsenyys. Suurella todennäköisyydellä ehdokashankinnan yhteydessä ei montaakaan ole yritetty samalla värvätä puolueen jäseneksi, sillä vaaliehdokkaiden hankkiminen on tunnetusti haastavaa itsessäänkin.

Toisekseen puolueeseen liittyminen ei koskaan tapahdu mitenkään automaattisesti, vaan jäsenyyttä on haettava erikseen lomakkeella, joka löytyy myös Perussuomalainen-lehden takasivulta. Puoluetoimisto käsittelee jokaisen hakemuksen erikseen, ja puolueen jäseneksi hyväksytty saa siitä aikanaan tiedon postitse.

Puolueen jäsenyys maksaa 25 euroa vuodessa, ja jäsenet saavat PerusSuomalainen-lehden automaattisesti ilmaiseksi. Ilman jäsenyyttä lehden tilaus olisi 30 euroa vuodessa. Jäsenmaksut kannattaa hoitaa ajoissa, sillä maksamatta jättäminen katsotaan puolueesta eroamiseksi.

Julkaistu 10.11.2009 klo 08:17
Kirjoittaja: Mika Männistö