AJANKOHTAISTA
Poliisi on kansalaisia varten
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Raimo Vistbacka puhui PeruS:n Keski-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa 15.11.2009 Perhossa sisäisestä turvallisuudesta.

Vuodesta 2003 toteutetun valtion tuottavuusohjelman jatkaminen on hallitukselta käsittämätöntä politiikkaa. Sen nimissä on päätetty vähentää vajaa 10 000 henkilötyövuotta vuoteen 2011 mennessä. Lisäksi nykyhallitus on laatinut uudet leikkauslistat siten, että vuoden 2015 loppuun mennessä valtion henkilöstöä vähennetään lisää peräti 4 800 henkilötyövuotta.

Perussuomalaisten mielestä tässä taloudellisessa tilanteessa työpaikkoja pitää säilyttää. Hallitus käyttää tuottavuuskäsitettä holtittomasti. Käytännössä valtion tuottavuusohjelma on vain henkilöstön supistamisohjelma. Periaatteeksi on tullut vapautuvien työpaikkojen kaavamainen täyttämättä jättäminen. Sen seurauksena valtion palvelujen keskittäminen suuriin keskuksiin on saanut vauhtia alleen.

Poliisi, syyttäjätoimi, verohallinto, käräjäoikeudet ja työvoimahallinto ovat jo saaneet kokea keskittämisvimman, joka jatkuu edelleen. Vuodenvaihteessa tullaan sulkemaan lukuisia poliisin palvelupisteitä, kun hatusta vedetyt kriteerit niissä vuosittain myönnetyistä luvista, henkilöstön määrästä ja etäisyydestä toiseen palvelupisteeseen eivät täyty.

Perussuomalaisten mielestä kansalaisille on taattava riittävät sisäisen turvallisuuden palvelut. Valtion lisätuottavuusohjelman ei saa antaa vähentää yhtään poliisien määrää, koska jo nykyisinkin poliisipalvelut ja -näkyvyys etenkin maamme reuna-alueilla on vaatimatonta. Verot kyllä peritään kaikilta vaikka pitkospuita pitkin, mutta kun on palveluista kyse, jätetään reuna-alueiden asukkaat heikommalle. Perustuslain mukaan vastinetta veroille on annettava yhtäläisesti. Poliisi on kansalaisia varten eikä päinvastoin.

--
Lisätietoja:
raimo.vistbacka@eduskunta.fi
puh. 050-511 3186

Julkaistu 15.11.2009 klo 12:00
Kirjoittaja: Raimo Vistbacka