AJANKOHTAISTA
Venesjärvi Hämeen piirin johtoon
Perussuomalaisten Heinolassa 14.11.2009 kokoontunut Hämeen piirin piirikokous valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Seppo Venesjärven.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen puhui Hämeen piirikokouksessa. Hän arvioi puolueen kannatuksen olevan eduskuntavaalien aikana noin yhdeksän prosenttia ja sen turvin perussuomalaisten eduskuntaryhmä voi vähintään kaksinkertaistua.

- Aselain muutoskaavailut on torjuttava. Lakiehdotus on aiheuttanut kansalaisissa närää. Tässä maassa on yli miljoona metsästys- ja harrastusasetta. Lakiehdotuksen mukaan aseharrastajien on esitettävä harrastustodistus. On pelättävissä, että se vaatimus aiheuttaa näennäisten paperiyhdistysten syntymistä, Oinonen arvioi.

Hän tuomitsi myös luonnonsuojelulain muutosehdotuksen. Sen puitteissa Suomeen ollaan luomassa 1000 uutta luonnonsuojelualuetta. Nykyiset 200 aluetta halutaan samalla laajentaa.

- Sitä ei voi hyväksyä, että vihreä puolue pyrkii rajoittamaan kansalaisten omistus- ja liikkumisoikeutta.

Keskustan ministerit Pekkarinen, Anttila ja Lehtomäki pyrkivät puolestaan rajoittamaan maanomistajien turvesoiden myymistä tai vuokraamista energian tuotantoon, Oinonen linjasi perussuomalaisten näkemyksiä.

Yleisökeskustelussa keskusteluaiheiksi nousivat venäläisten tonttikaupat Suomessa, Venäjän avustaminen Itämeren suojelussa, vanhustenhoidon ongelmat ja sotaveteraanien kuntoutusmäärärahojen lisäämisen tarve.

Hämeen piirin puheenjohtajuudesta käytiin tiukka äänestys. Sen voitti kuljetusalan yrittäjä Seppo Venesjärvi Orimattilasta. Hän voitti seitsemän äänen turvin tähän asti puheenjohtajuutta pitäneen Harri Kerijoen Heinolasta.

Piiritoimikuntaan valittiin James Hirvisaari Asikkalasta, Arto Paajanen Nastolasta, Sami Mattila Forssasta, Heimo Peltola Lopelta, Harri Nieminen Lahdesta, Antero Niemelä Hämeenlinnasta, Marianne Koivisto Kalvolasta, Anne Louhelainen Hollolasta, Harri Kerijoki Heinolasta, Onni Hiltunen Orimattilasta, Sirkka-Liisa Papinaho Orimattilasta, Timo Touhonen Lahdesta, Harri Kauranen Hämeenlinnasta ja Reijo Skippari Lahdesta.

Piirihallituksen varaedustajiksi valittiin Aki Rantanen Hämeenlinnasta, Jari Ronkainen Hollolasta, Mika Manninen Lahdesta, Hilkka Salonen Hämeenlinnasta, Tauno Lehtinen Hämeenlinnasta, Paavo Rautkoski La hdesta ja Helena Hiltunen Orimattilasta.

PerusS:n Hämeen piiri painottaa kokouskannanotossaan kansalaisten kuulemista meneillään olevissa kuntaliitosneuvotteluissa. Perussuomalaiset haluavat pitää maaseudun elinvoimaisena.

Piirijärjestö edellyttää, että kuntaliitosasioissa paikallisdemokratian toteuttaminen varmistetaan ja huolehditaan siitä, että kylät eivät joudu periferian asemaan.

Päijät-Hämeen liitto julkaisi lokakuussa 2009 kyselytutkimuksensa, jonka mukaan maakunnan asukkaiden suhtautuminen humanitääriseen maahanmuuttoon ja pakolaiskeskuksiin on varsin kielteinen. Tulos on yhdenmukainen muiden vastaavien tutkimusten kanssa ja vastaa yleisilmapiiriä koko Suomessa.

Piirin mielestä kansalaisten mielipidettä on ehdottomasti kuultava myös maahanmuuttoasioissa. Perussuomalaiset eivät missään tapauksessa hyväksy maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin ehdotusta pakolaisten pakkokiintiöimisestä kunnille.

PerusS:n Hämeen piiri peräänkuuluttaa keskusteluilmapiirin vapauttamista niin että maahanmuuttopolitiikasta olisi vihdoin kyettävä puhumaan myös kriittisesti ilman leimautumisen pelkoa.

Hämeen piiri tavoittelee tulevissa eduskuntavaaleissa vähintään yhtä kansanedustajan paikkaa. Tällä hetkellä myös toisen edustajan läpi meno on mahdollista.

--
Lisätietoja:
Perussuomalaisten Hämeen Piiri ry
Tiedottaja Lasse Koskinen
Mp. (040) 5150 148, lasse.koskinen@markpoint.inet.fi

Julkaistu 17.11.2009 klo 09:38
Kirjoittaja: PerusS/tiedotus