AJANKOHTAISTA
Vanhasen veroavaus hyvä
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala kiitti puheessaan Joensuussa 29.11.2009 pääministeri Vanhasta tämän esittämästä veroavauksesta.

Pääministeri Matti Vanhanen on tekemässä täyskäännöksen veropolitiikassaan. Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä Vanhasen uudesta linjasta, koska verot tulee Perussuomalaisten mielestä kohdentaa maksukyvyn mukaan.

Tällä hallituskaudella porvarihallitus on tehnyt mittavia veronalennuksia, kuten punamultahallitus viime kaudella. Molemmat hallitukset ovat suosineet veronalennuksilla hyvätuloisia ja rikkaita. Keskusta on ollut mukana molemmissa hallituksissa. Samaan aikaan keskiluokan suhteellinen verorasitus on kasvanut, kun hallitus on pakottanut kunnat nostamaan verojaan.

Porvarihallituksen veronalennukset tälle vuodelle olivat yhteensä 1,8 miljardia euroa. Linja on hämmästyttävä, kun tiedetään, että OECD:n mukaan veronkevennysten elvyttävä vaikutus taantumassa on keskimäärin vain neljäsosa julkisen sektorin menolisäyksiin verrattuna. Hallituksen painopiste elvytyspolitiikassa on EU:n komission mukaan ollut yli 80-prosenttisesti veronkevennyksissä.

Keskustalla on tuhansien äänien paikka muuttaa veropoliittista linjaansa ja lopettaa kokoomuksen apupuolueena toimiminen. Keskustan olemassaolon tulevaisuudessa ratkaisee se, määrittääkö puolue itsensä osaksi oikeistoa vai palaako puolue juurillensa.

Perussuomalaiseen asialinjaan kuuluu hyvien avauksien tukeminen, tulivatpa ne sitten miltä puolueelta tahansa. Haluamme muun muassa: Kansan enemmistön kannalta oikeudenmukaisempaa veropolitiikkaa. Kunnallista itsehallintoa ja -demokratiaa nykyistä enemmän kunnioittavaa kuntapolitiikkaa, jossa kuuluu kuntalaisten ääni sekä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, jossa ei ehdoin tahdoin houkutella elintasopakolaisia maahamme ja jossa perusteettomat turvapaikanhakijat pikakäännytetään Euroopan nopeinta tahtia.

--

Lisätiedot:
Vesa-Matti Saarakkala
puh. 0400 917 353
www.saarakkala.fi

Julkaistu 29.11.2009 klo 12:00
Kirjoittaja: Vesa-Matti Saarakkala