AJANKOHTAISTA
Valoa, ei väkivaltaa
Tutkimukset ja tilastot hälyttävät lisääntyvästä väkivallasta perheissä ja ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Väkivallan kohteeksi joutuminen on surullinen ja pahimmillaan tuhoisa kokemus jokaiselle sukupuoleen tai ikään katsomatta. Yhteiskunnalliset vaikutukset ovat arvaamattomat.

YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisen päivänä 25.11.2009, sytytettiin kynttilöitä useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. ”VALOA, EI VÄKIVALTAA”- tapahtumien järjestäjinä olivat Suomen väkivaltaobservatorio ja Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry . Tapahtuma huomioitiin myös kansanedustajien taholla.

Perussuomalaiset naiset ja miehetkin kävivät sytyttämässä kynttilänsä ainakin Seinäjoella, Oulussa, Turussa, Pirkanmaalla ja Helsingissä. Myönteistä palautetta on tullut monilta eri paikkakunnilta Kotkasta Rovaniemelle.

VALOA, EI VÄKIVALTAA on vetoomus omasta ja lähimmäiseni puolesta. Koskettakoon se meitä kaikkia myönteisellä tavalla. Tänä Jouluna ei sammuteta tähtiä lapsen silmistä. Vaan tulkoon Joulu ystävänä lapsille, perheille ja yksinäisille tuoden mieliimme valoa, hiukan rakkautta ja rauhaa kiireen keskelle!

Perussuomalaiset Naiset
Marjo Pihlman, toiminnanjohtaja

Valoa 01
Seinäjoen naisten kynttilät lähdössä "Valoa, ei väkivaltaa" -tapahtumaan.

Valoa 02
Helsingissä oli kynttilätapahtuman yhteydessä "Silent witness" -niminen näyttely naishahmoineen, joista jokainen kertoi ohikulkijalle yhden surullisen tarinan.

Valoa 03
Sateinen Helsinki joulun odotuksessa. Kolmen Sepän patsaan juurelle pysähtyivät niin naiset kuin miehetkin ja sytyttivät kynttilänsä valolle - ei väkivallalle, rakkaudelle, toivolle ja ehkä anteeksi annollekin.


Julkaistu 14.12.2009 klo 11:00
Kirjoittaja: Marjo Pihlman, Perussuomalaiset Naiset ry