AJANKOHTAISTA
Kuntavaaleista Perussuomalaisten läpimurto
Perussuomalaisten onnistunut ehdokashankinta ja ylöspäin sojottavat gallup-lukemat ovat luoneet kovia odotuksia perussuomalaisten läpimurrolle. Kuntavaalien luonne kuitenkin poikkeaa valtakunnallisista vaaleista, eikä menestys niissä vielä sinänsä takaa menestymistä seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kuntavaalien myötä perussuomalaisista tulee aidosti valtakunnallinen puolue, jonka paikallinen merkitys vahvistuu uusien valtuustopaikkakuntien myötä merkittävästi. Kuntavaalit ovat myös monin paikoin esivaali eduskuntavaaliehdokkuudelle, sillä kaikki merkit viittaavat siihen, että perussuomalaisten listoille on tungosta jo eurovaaleissa saati eduskuntavaaleissa.

Kuntavaalit on myös erinomainen ja tarpeellinen tilaisuus hälventää perussuomalaisiin iskettyä kuvaa muka "yhden miehen puolueena". Timo Soinia voi äänestää vain Espoossa. Valtakunnallinen vaalimenestys eri vaalipiireissä nostaa varmasti uusia perussuomalaisia nimiä paikalliseen ja valtakunnalliseen julkisuuteen.

Ehdokashankinnan onnistuminen on vasta voimakas perusta vaalikamppailulle. Perussuomalaiset purjehtii nyt vahvassa myötätuulessa. Paikallisten ehdokkaiden tiedosta, taidosta ja vaalityöstä on menestys nyt kiinni. Perussuomalaisia on pidetty "ukkopuolueena", mikään ei olisi mojovampi osoitus puolueen läpimurrosta jos "ukkojen" lisäksi valtuustoihin kautta maan valitaan myös perussuomalaisia naisia ja nuoria.


Timo SoiniLisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
Julkaistu 27.09.2008 klo 11:00
Kirjoittaja: Timo Soini