AJANKOHTAISTA
Valtionyhtiöt - osa viisasta elinkeinopolitiikkaa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui lauantaina 4.10. Raumalla todeten mm. seuraavaa:

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on mahtiministeri. Siniviherhallituksella on kova ideologinen hinku lisätä valtionyhtiöiden, yhteisen kansallisomaisuutemme, myyntiä. Valtionyhtiöiden hallinnoinnista on tehty nyt julkisuudessa pääasia - ei siitä, että hallitus Kokoomus etunenässä muun hallituksen tuella haluaa lisätä myyntiä, mikä ei ole pitkällä tähtäimellä Suomen kansan edun mukaista.

Nopeiden muutosten maailmassa on energia- ja huoltovarmuuteen liittyvillä aloilla aina turvattava kansallinen etu. Se ei onnistu, jos valtio hankkiutuu eroon siitä yritystoiminnasta, johon sillä on mahdollista tehokkaasti vaikuttaa.

Korjausta sen sijaan vaatii valtionyhtiöiden johtamis- ja optiojärjestelmät. Hallituksella ja eduskunnalla oli kaikki mahdollisuudet korjata mm. Fortumin kohtuuttomat optiot, jos poliittista tahtoa olisi riittänyt. Hallituksen linja näyttää kuitenkin olevan, että valtionyhtiöiden optioista päästään myymällä valtionyhtiöt!

Suomi on kansainvälisesti katsoen melko pääomaköyhä maa. On viisasta politiikkaa säilyttää ja kehittää myös yhteiskunnan merkittäviltä osin omistamaa elinkeinotoimintaa. Viisaan poliittisen päättäjän työkalupakissa on monipuoliset työkalut ja riittävät omat eväät.

--
Timo SoiniLisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
Julkaistu 04.10.2008 klo 11:00
Kirjoittaja: Timo Soini