AJANKOHTAISTA
Tervettä järkeä perheenyhdistämisiin
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä järjestäytyi 2.2.2010. Puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Raimo Vistbacka ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner. Ryhmä päätti kokouksessaan julkilausumasta liittyen perheenyhdistämisiin.

Pääministeri Matti Vanhasen nykyhallituksen aikana turvapaikanhakijoiden lukumäärä on kasvanut vauhdilla. Syynä on Suomen avokätinen ja vapaamielinen maahanmuuttopolitiikka, joka houkuttelee turvapaikkaturismiin ja kannustaa kansainvälisiä rikollisjärjestöjä ihmissalakuljetukseen. Maahanmuuttoasioita sinisilmäisesti hoitava ministeri Astrid Thors on useaan otteeseen osoittanut, ettei hän ole tehtäviensä tasalla.

Kun turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut, on perheenyhdistämisen perusteella tehtyjen oleskelulupahakemusten määrä suorastaan räjähtänyt. Eniten hakemuksia tekevät Somaliasta ja Irakista saapuneet. Maahanmuuttovirastossa on parhaillaan vireillä yli 6 000 perheenyhdistämishakemusta.

Suomi maksaa useammin lähiomaisten matkakustannukset kuin muut EU-maat. Julkisuudessa on kerrottu ankkurilapsista, jotka hakevat oleskelulupaa jopa yli 20 perheenjäsenelleen: muun muassa sisar- ja velipuolilleen sekä kasvattilapsille. Huijaushakemukset ruuhkauttavat Maahanmuuttoviraston. Suomalaisia veronmaksajia sahataan linssiin.

Perussuomalaiset edellyttävät, että hallitus järkevöittää Suomen maahanmuuttopoliittista linjaa pikaisesti. Maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista on puhuttava ja niihin on puututtava – ennen kuin tilanne räjähtää käsiin.

--
Lisätietoja:
raimo.vistbacka@eduskunta.fi
puh. 050-511 3186

Julkaistu 02.02.2010 klo 12:00
Kirjoittaja: PerusS:n eduskuntaryhmä