AJANKOHTAISTA
Eroa Thors
Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontui 6.2.2010 Saarijärvellä ja antoi julkilausuman, jossa vaaditaan maahanmuuttoasioista vastaavan ministeri Astrid Thorsin eroa.

Pääministeri Matti Vanhasen nykyhallituksen aikana Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden lukumäärä on kasvanut vauhdilla. Perussuomalaisten mielestä syynä on avokätinen ja vapaamielinen maahanmuuttopolitiikka, joka houkuttelee turvapaikkaturismiin ja kannustaa kansainvälisiä rikollisjärjestöjä ihmissalakuljetukseen.

Lisäksi perheenyhdistämisten perusteella tehtyjen oleskelulupahakemusten määrä on räjähtänyt käsiin. Maahanmuuttovirastoa ruuhkauttaa parhaillaan yli 6 000 perheenyhdistämishakemusta; Suomi kun maksaa useammin lähiomaisten matkakustannukset kuin muut EU-maat. Ankkurilapset saattavat hakea oleskelulupaa jopa yli 20 "perheenjäsenelleen": muun muassa sisar- ja velipuolilleen sekä kasvattilapsille.

Jos perheenyhdistämisen perusteella tulijoita on keskimäärin kuusi per hakemus, tarkoittaa se jopa 36 000 uutta maahanmuuttajaa lähinnä Somaliasta ja Irakista – tämä kaikki samaan aikaan kun entistenkin maahanmuuttajien kotouttamisessa on suuria ongelmia.

Maahanmuuttoasioita sinisilmäisesti hoitava ministeri Astrid Thors on useaan otteeseen osoittanut, ettei hän ole tehtäviensä tasalla. Perussuomalaisten mielestä Thorsin on vedettävä johtopäätöksensä ja erottava.

Thorsin eron lisäksi Perussuomalaiset edellyttävät, että hallitus järkevöittää Suomen maahanmuuttopoliittista linjaa pikaisesti. Eduskuntaan on saatava välittömästi käsiteltäväksi laki, jolla esimerkiksi turvapaikkaa hakevat EU-kansalaiset saadaan pikakäännytettyä heti kielteisen päätöksen jälkeen.

Maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista on puhuttava ja niihin on puututtava ennen kuin tilanne karkaa käsistä. Ei voi olla kenenkään etu, että kansalaisten suhtautuminen maahanmuuttajiin muuttuu vieläkin kielteisemmäksi.

--
Lisätietoja:
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Pentti Oinonen, puh. 050 512 2472

Julkaistu 06.02.2010 klo 10:30
Kirjoittaja: PerusS:n puoluehallitus