AJANKOHTAISTA
Afganistan on sotilasoperaatio
Eduskunnassa käsiteltiin 18.2.2010 valtioneuvoston selontekoa Afganistanin tilanteesta ja Suomen osallistumisesta ISAF-operaatioon. Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron piti kansanedustaja Pentti Oinonen.

Siellä missä suomalainen sinibaretti aikoinaan oli, hän oli tiukasti puolueeton. Näin oli esimerkiksi Balkanilla, Lähi-idässä ja Kyproksella jopa vuosikymmeniä kestäneissä rauhanturvaoperaatioissa.

Afganistania ei tällä listalla ole, koska Suomi ei ole Afganistanissa turvaamassa rauhaa, vaan tukemassa vieraan vallan asettamaa afgaanihallitusta. Hallitusta, jota syytettiin karkeasta vaalivilpistä presidentinvaalien yhteydessä. En malta olla tässä yhteydessä muistuttamatta, että Suomen kansa sai näytteen kotimaisesta vaalivilungista eräiden poliitikkojemme vaalirahoitussotkuja seuratessaan.

NATON SUURHYÖKKÄYS

Paraikaa käynnissä oleva Naton suurhyökkäys 15 tuhannen miehen voimin eteläisessä Afganistanissa viimeistään karistaa rähmät kansamme silmiltä ja osoittaa, että Afganistanissa ei ole käynnissä rauhanturvaamisoperaatio, missä tarkoituksessa joukkomme sinne alun perin lähetettiin.

Arvoisa puolustusministeri Häkämies ja ulkoministeri Stubb: koska lakkaatte salaamasta totuutta ja kerrotte Suomen kansalle rehellisesti sen, että olemme Afganistanissa mukana sotilasoperaatiossa Naton rinnalla?

50 MIESTÄ LISÄÄ

Afganistan-selonteon mukaan hallitus haluaa lähettää viisikymmentä lisäsotilasta sotilaallisen kriisinhallinnan nimissä maan pohjoisosiin. Se on Suomen vastaus Yhdysvaltain johtaman Nato-liittouman lähettämään pyyntöön saada lisää joukkoja surkeasti sujuvaan sotaansa.

Kokoomuksen liituraitaministerit puolestaan haluavat ylläpitää lämpimiä suhteita Natoon ja Yhdysvaltoihin, joten Suomen istuvan hallituksen vastaus Naton kosintaan on innokas kyllä.

NYT VASTA EDUSKUNNALLE

Ihmettelemme hallituksen menettelytapoja ja ulostuloa lisäjoukkojen lähettämisessä. Presidentti ja hallitus ovat jo hyväksyneet 50 hengen lisäyksen, mutta vasta nyt asia tuodaan eduskunnan käsiteltäväksi.

Ministeri Stubb oli jo 3.–4. joulukuuta 2009 pidetyssä ISAF-kokouksessa luvannut Suomelta lisää joukkoja Afganistaniin. Eli tämänpäiväisillä edustajien kannanotoilla selontekoon ei ole mitään merkitystä. Voidaan vain todeta, että näin on Stubb päättänyt ja lasku tulee perässä.

Perussuomalaiset eivät kannata Afganistanissa olevien sotilaiden määrän kasvattamista. Me emme näe syytä, miksi Suomen pitäisi sotia muiden maiden sotia. Yhdysvallat hyökkäsi Afganistaniin takki auki kuten Neuvostoliitto aikoinaan ja se tulee sen sodan häviämään. Afganistania ei voiteta sotimalla.

OMAN MAAN PUOLUSTUS

Afganistanissa sotiminen ei ole halpaa lystiä. Se tulee kalliiksi suomalaiselle veronmaksajalle aikana, jolloin rahasta on muutenkin tiukkaa. Sotilaallisen kriisinhallinnan nimissä Afganistaniin käytettävät 33 miljoonaa euroa sekä muut sinne suuntautuvat kymmenet miljoonat eurot olisivat tarpeen omien puolustusvoimiemme menojen kattamiseksi.

MITEN JOUKOT POIS?

Perussuomalaisten mielestä Afganistanin operaatiossa alkaa olla enemmänkin kyse siitä, miten saamme omat joukkomme kunnialla pois. On valitettavasti vain ajan kysymys koska yhä levottomammaksi muuttuneesta Afganistanin pohjoisosasta, jossa suomalaisten asemat sijaitsevat, alkaa tulla suruviestejä kotimaahan ja suomalaisia tuodaan kotiin sinkkiarkuissa.

Arvoisat ministerit, ette ole tekemässä Natojoukkojen kanssa uutta Rambo-sotaelokuvaa, vaan pelaatte poliittista peliä jossa pelinappuloina ovat suomalaiset sotilaat. Perussuomalaiset eivät halua pelata ihmishengillä miellyttääkseen Naton kenraaleja.

--

Lisätietoja:

pentti.oinonen@eduskunta.fi

puh. 050-512 2472 

Julkaistu 18.02.2010 klo 17:00
Kirjoittaja: Ryhmäpuhe / Pentti Oinonen