AJANKOHTAISTA
Terveyspalvelut kuuluvat kaikille
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi 25.2.2010 kokouksessaan kannanoton liittyen terveyspalveluiden yksityistämisvimmaan.

Perussuomalaiset kannattavat perinteistä pohjoismaista hyvinvointimallia, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut taataan perustuslailla kaikille kansalaisille. On väärin, että julkisia palveluja on viime aikoina järjestelmällisesti heikennetty. Samaan aikaan yksityispuolelle ollaan luomassa markkinatalouden ehdoilla toimivaa ja mahdollisimman suurta voittoa tavoittelevaa maksullista järjestelmää, johon on alettu suuntaamaan yhä lisääntyvässä määrin myös yhteiskunnan varoja.

Esimerkiksi eduskunnan valvonnan alainen Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on ryhtynyt voimakkaasti tukemaan terveydenhoidon yksityistämistä rahoittamalla yksityisiä lääkärifirmoja ja hoiva-alan yrityksiä. Sitran perustaman Terveysrahaston tukemiin lääkäri- ja hoivafirmoihin ovat tulleet mukaan myös ulkomaiset pääomasijoittajat. Lisäksi Sitra ajaa voimakkaasti palvelusetelijärjestelmää, mikä saattaa vaarantaa kuntien oman terveydenhuollon. Tämänkaltainen myyräntyö nakertaa kansalaisten luottamusta julkisiin palveluihin ja osaltaan pahentaa kunnallisten terveyskeskusten lääkäripulaa etenkin reuna-alueilla.

Perussuomalaisten mielestä kehitys on huolestuttava. Olemmeko kulkemassa kohti tilannetta, jossa perusterveydenhoitoakin olisi tarjolla vain yksityisen tahon tuottamana? Tälle hyvinvointivaltion romuttamislinjalle, joka on ideologisesti johdettu EU:n erilaisista strategioista, on pantava piste.

--

Lisätietoja:

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka

raimo.vistbacka@eduskunta.fi

puh. 050-511 3186

Julkaistu 25.02.2010 klo 16:12
Kirjoittaja: PerusS:n eduskuntaryhmä