AJANKOHTAISTA
Presidenttiä tarvitaan vastapainoksi puoluevallalle
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui la 30.8.08 Kirkkonummella ja Lohjalla mm. seuraavaa:

Hallitus touhuaa, ETYJ touhuaa, EU touhuaa. Suomen ulkopolitiikassa on monta hämmentäjää. Tässä tilanteessa suoran kansanvaalin kautta valitun presidentin merkitys ja arvo nousee. Suomen kansa arvostaa presidenttiyttä. Perussuomalaiset eivät hyväksy presidentin valtaoikeuksien kaventamista. Presidentti tulee jatkossakin valita suoralla kansanvaalilla, se vahvistaa presidentin asemaa ja turvaa presidentille todellisen muodollisia valtaoikeuksia suuremman vaikutusvallan.

Vanhat porvaripuolueet, ovat luoneet presidentistä ongelman, jota ei ole olemassa. Lautasleikki ei kiinnosta Suomen rajojen ulkopuolella. Pääasia ei ole se, että kuka istuu missäkin vaan mikä on Suomen linja ja kanta. Suomen valtiosääntö on hyvin harkiten kirjoitettu ja se on kestänyt loistavasti aikaa ja on edelleen toimiva. Todellinen tavoite presidentin valtaoikeuksien karsinnassa on ajaa Suomea EU-maiden kanssa samaan pääministerivetoiseen ulkopolitiikkaan.

Presidentinvaalit saavat Suomen kansan liikkeelle ja äänestämään. Presidentinvaalit on myös tärkeä tulevaisuuskeskustelu, jossa useat eri näkemykset pääsevät hyvin esille. Siinä on syytä ja perustetta tarpeeksi säilyttää nykyiset valtaoikeudet ja suora kansanvaali.

Presidenttiä tarvitaan nimenomaan vastapainoksi puoluevallalle ja lyhytjänteiselle päivänpolitiikalle. Viime viikkojen tapahtumat osoittavat, että tarvetta on.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
 

Julkaistu 30.08.2008 klo 10:00
Kirjoittaja: Timo Soini