AJANKOHTAISTA
Hallituksen aluepolitiikka rappiolla
Perussuomalaisten puheenjohtajan, kansanedustaja Timo Soinin kannanotto 28.8.2008 hallituksen budjettiriihessä tekemiin päätöksiin:

Tuloerot jatkavat kasvuaan


Hallitus osoittaa ensi vuoden budjettiesityksellään, että aluepolitiikka on rappiolla. Perussuomalaisten mielestä koko Suomi tulee säilyttää elinkelpoisena. Asuttavan maaseudun edellytyksenä ovat toimivat liikenneyhteydet. Siksi eduskunnan on lisättävä perustien- ja perusradanpidon määrärahoja tulevassa budjetissa. Kansallisomaisuuttamme ei saa päästää rappeutumaan. Myös julkista liikennettä on tuettava enemmän, koska se on vaarassa loppua maaseudulta kokonaan.

Hallituksen esittämät veronkevennykset kartuttavat eniten rikkaiden rahasäkkejä. Hallitus näpertelee veroprosenteilla, kun hyväosaiset kuitenkin euromääräisesti saavat enemmän kuin pieni- ja keskituloiset. Vähäosaisten verohuojennuksista saama taloudellinen helpotus on jo käytännössä syöty erilaisten taksojen ja maksujen korotuksilla. Juuri julkisia maksuja hallituksen olisi pitänyt hillitä. Yleinen hintatason nousu - eritoten asumisen, ruuan ja liikkumisen - kurittaa niitä eläkeläisiä, työttömiä ja muita pienituloisia, joilla menee jo entuudestaan heikosti. Köyhillä on kovin inflaatio.

Perussuomalaisten mielestä sotaveteraanien kuntoutuksen resurssit eivät vieläkään ole sillä tasolla millä niiden pitäisi olla. Kuluvanakin vuonna monessa kunnassa kuntoutustoimintaan tarkoitetut määrärahat ovat loppuneet jo heinäkuussa. Veteraanien lainmukaisia etuuksia määritettäessä tulisi luopua haitta-asteluokituksista.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
 

Julkaistu 28.08.2008 klo 16:00
Kirjoittaja: Timo Soini