AJANKOHTAISTA
Puhe puoluevaltuustossa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini puhui Perussuomalaisten puoluevaltuuston kevätkokouksessa Helsingissä la 24.4.2010.

Arvoisat puoluevaltuuston jäsenet

Vanhojen puolueiden moraalinen rappio rehottaa Suomen politiikassa. Yksitoista hallituksen kuudestatoista ministeristä on saanut vaalirahaa hämäriltä politiikan kummisediltä. Rahaa on tullut, mutta muisti on mennyt.

Rappion ytimessä on keskusta. Kyljet ovat lommollaan myös kokoomuksella ja SDP:llä. Maata hallitsevat nämä menneisyyden voimat. Tämä peli ei vetele. Seisova ja haiseva vesi on saatava liikkeelle. Tähän tarvitaan todellinen tuuletus Arkadianmäellä ja siihen tarvitaan uudet vaalit.

Perussuomalaisten historiallinen tehtävä on antaa Suomen kansalle laillisen kansannousun kanava. Korjaus tehdään äänestyslipulla ja äänestämällä Perussuomalaisia. Meidän on uskallettava voittaa nämä vaalit. Eurovaaleissa osoitimme, että murskavoitto on mahdollinen. Vanhat puolueet ja niiden myötäjuoksijat eivät anna meille mitään ilmaiseksi, vaalivoitto ei tule helpolla. Se tulee meidän kovalla työllä.

Miten vaalit voitetaan:

1. On Sanoma.
2. On ehdokkaat.
3. On koneisto.
4. On taktiikka.

Puolustamme kansanvaltaa. Olemme osa uuden demokratian liikettä. Haluamme palauttaa äänestysaktiivisuuden yli 80 prosenttiin. Demokratia on pelastettava rappiolta. Demokratian ei saa antaa tuhoutua välinpitämättömyyteen.
Vanhojen puolueiden rappio, politiikan vastaisuus, vaalirahaskandaali, suuren rahan ja järjestövallan myötäily, EU-ylivalta, työttömyys, ylivelkaantuneisuus, vallan väärinkäyttö ja muut yhteiskunnan vakavat epäkohdat passivoivat ihmistä. Tuleen ei jäädä makaamaan, on siis taisteltava. Mutina ja rutina ei auta. On protestoitava äänestämällä Perussuomalaisia.

Suomalaisia johdetaan edestä ja esimerkin voimalla. Perussuomalaisten on käytöksellään ja teoillaan osoitettava, että olemme äänen arvoisia. Sanon tässä suoraan, että piireissä ehdokasasettelu on tehtävä tarkasti ja tiukasti. En ole mediassa selittämässä yksittäisten ehdokkaidemme tonttuiluja nyt enkä tulevaisuudessa. Edellytän, että tämä viestini otetaan vakavasti ja että sen mukaan toimitaan.

Hyvät ystävät

Olen ollut EU-parlamentin jäsen 9 kuukautta. Minun velvollisuuteni oli taata se, että Perussuomalaiset ovat Euroopassa, Eurooppa-tason puolueena. Se tehtiin ja siellä me nyt olemme. Vaaliliitto oli hyvä ja onnistunut veto; se pudotti Vasemmistoliiton europarlamentista. Sari Essayah on ollut luotettava yhteistyökumppani. Perussuomalaiset ovat tärkeä osa Vapaata ja Demokraattista Eurooppa -ryhmää, ja meillä on nyt kanavat auki Eurooppaan. Maailma muuttuu rajusti ja meidän on oltava muutoksessa mukana. Pitää nähdä kuukausittaisia gallupeja kauemmaksi. Meillä on nyt kuntataso, maakuntataso, eduskuntataso sekä Eurooppa-taso ja äänestäjämme tarvitsee ne kaikki.

Eurovaalien tulos 9,8 prosenttia oli erittäin hyvä. Siinä yhdistyi sekä puolueen että puheenjohtajan henkilökohtainen kannatus. Samaan on pyrittävä Eduskuntavaaleissa.

Gallupit ovat asettuneet noin seitsemän prosentin tasolle ja syyksi tarjotaan Soinin oloa Brysselissä. Jos se näin yksinkertaista on, niin sehän korjaantuu sillä, kun Soini tulee pois Brysselistä. Näin yksinkertaista ei maailman meno tai politiikka kuitenkaan ole.

Puheenjohtajan velvollisuus on sanoa epämiellyttävät asiat kiertelemättä. Olen suora mies, vaatimustasoni on kasvanut. Olemme 7–8 prosentin puolue, jolla on 2,5 prosentin resurssit ja organisaatio. On tehtävä ja vaadittava enemmän – syystä, että haluamme eduskunnassa tuloksia ja parempaa politiikkaa. Kansa odottaa tätä nyt meiltä.

Sinä olet vastuussa. Sinä edustat Perussuomalaisia puolueen korkeassa luottamuselimessä; puoluevaltuustossa. Sinun tehtäväsi on innostaa ja johtaa oman vaalipiirisi toimintaa yhdessä piirijohdon kanssa. Sinun on oltava kypsä, oikeudenmukainen ja yhteistä etua ajava. Sinun on tuotettava ongelmiin ratkaisuja, ei ratkaisuistasi ongelmia. Ongelmia on tarpeeksi, ratkaisuja liian vähän. Pistän Sinut lujille.

Olen johtanut Perussuomalaisia 13 vuotta, SMP:n eri johtotehtävissä olin 6 vuotta. Minulla on kokemusta. Kannatusta on tullut. Tiedän mitä menestys vaatii, tiedän että vaadin sinulta paljon. Äänestäjä puolestaan vaatii sinulta kykyä ja halua toimia koko kansan hyväksi. Sinä olet Perussuomalaisten edustaja omalla alueellasi. Sinä et pääse helpolla, etulinjassa on oltava luja.

Puhun sinulle nyt tiukasti, koska haluan, että pärjäämme yhdessä. Edesmennyt Urpo Leppänen, jota arvostan suuresti, antoi minulle muistion neuvotteluun puolueemme tulevaisuudesta 12.12.2000. Olin tuolloin juuri päässyt Espoon kaupunginvaltuustoon. Mainittavampaa menestystä Perussuomalaisilla ei ollut. Puolue oli viisi vuotta vanha. Olin johtanut puoluetta kolme vuotta, samassa ajassa Eero Heinäluoma sai tarpeekseen SDP:n johtamisesta. Kovakin jyrä saa kolmessa vuodessa tarpeekseen, jos ei ole omaa halua taistella ja omien tukea. Minä jatkoin rohkaistuna taistelua.

Urpo Leppänen kannusti ja kirjoitti seuraavasti: Timo Soini sopii oikein hyvin puheenjohtajaksi, koska kukaan muu ei pysty uutta suuntaa luomaan, vaikka moni sanookin, että Timo ei pysty mihinkään. Siinä olen samaa mieltä, että Timo hukkasi aikaa, kun ei ryhtynyt presidenttiehdokkaaksi.

Yhdessä totesimme: Meidän on mentävä kansan keskuuteen. Menemme aukomaan ovia lähiöissä ja maaseudulla. Joka paikassa on oltava mukana. Meidän on otettava kantaa kaikkiin tärkeisiin asioihin. Pelkkä jakopolitiikka ei saa kuin puolet kansasta liikkeelle.

Urpo Leppänen antoi viimeiseksi jääneessä kirjoituksessaan Perussuomalaisessa meille tehtävän: pitää huolta vähäosaisista, vammaisista ja sairaista. Pistetään Leppäsen testamentti täytäntöön.

Tässä yhteydessä esitän, että pidämme nyt hiljaisen hetken toissa perjantaina viimeiselle matkalle saatetun puolueemme perustajajäsenen ja puolueemme nimen löytäneen Urpo Leppäsen elämäntyön ja muiston kunnioittamiselle.

Arvoisat puolueveljet ja sisaret

Perussuomalaiset on taloudellisesti ja poliittisesti itsenäinen, velaton puolue. Tältä murtumattomalta perustalta olemme ainoa kelvollinen uusi voima Suomen politiikassa.

Mielestäni hallituksen ydinvoimapäätös on ylimitoitettu. Perussuomalaiset kansanedustajat päättävät vapaasti ilman ryhmäkuria ydinvoiman lisärakentamisesta. Itse olen yhden luvan myöntämisen kannalla. Eduskuntaryhmässämme on sekä lisärakentamisen vastustajia että yhden luvan kannattajia. Kahden luvan kannattajia eduskuntaryhmässä ei ole yhtään, jäsenkunnassa kyllä on.

Risupaketti kuulostaa sinänsä hyvältä, mutta se särki on vielä perusteellisesti avattava ja katsottava mitä se on syönyt. Kun esimerkiksi tuulivoiman takuuhinta on ensimmäisinä vuosina 10,4 senttiä/kwh. Markkinahinta on tänään 4 senttiä eli syöttötariffi on 6,4 senttiä/kwh. Mistä nämä kaikki rahat otetaan ja kuka sen maksaa? Kansan piikki ei voi olla taivasta myöten auki. Tässä asiassa olen epäilevä Tuomas. Humpuukiin emme lähde mukaan.

Vihreiden hallituskipeys hipoo taivaita. Suomessa on historian ydinvoimamyönteisin ja hämärärahoituksella marinoitu hallitus ja vihreät istuvat hallituksessa vailla häpeän punaa. Vihreille käy kaikki, eikä loppua näy. Viiden pisteen vihje vanhoille puolueille; rakentakaa Vuotoksen allas, eivät vihreät sen takia hallituksesta lähde. Homoparien adoptointi- ym. lait voi myös huoletta pistää hyllylle. Vihreistä on tullut vanha puolue, Vanhasen vihreät!

Perussuomalaiset ovat työn tekemisen ja työn teettämisen puolue. Haluamme elää omalla työllämme ja hoitaa itse omaisemme. Yksilöllinen tuote ja moitteeton laatu ovat tulevaisuuden menestystekijät. Palkkatyö, duunarit, pien- ja perheyrittäjät sekä perheviljelmät ovat omintamme.

Perussuomalaisuuteen kuuluu oikeudenmukainen tulonjako, työstä oikeudenmukainen palkka, takuueläke pienituloisimmille. Verot on asetettava maksukyvyn mukaan.

Me Perussuomalaiset hoidamme omaisemme itse. Tämä on suuri ideologinen kysymys. Tarvitsemme tässä yhteiskunnan tuen. Omaishoito on inhimillisempää ja taloudellisempaa kuin laitoshoito. Tämä on perussuomalaisuuden käytännön ydintä.

Itsensä työllistäjät ovat suuri ja kasvava yrittäjien joukko, jossa on suuri kysyntä Perussuomalaisten oikeudenmukaisuuden ja kohtuuden linjalle. Tämä joukko huutaa apua, koska sitä se tarvitsee; sieltä löytyy mikroyrittäjiä, yhden miehen ja naisen toiminimiä, taiteilijoita, apurahatutkijoita, torikauppiaita, verkostomarkkinoijia, starttirahayrittäjiä, ylivelkaantuneita itsensä elättäjiä ja monenmoista muuta. Näissä ryhmissä asuu ahkeruus, itsenäisyyden henki ja omatoimisuus.

Arvoisat puoluevaltuuston jäsenet

Maailma ja Eurooppa ovat sekaannuksen tilassa. Euroopan Unioni on Pimeyden ydin. EU ei ole demokratia vaan byrokratia. Meidän on tärkeä tietää mitkä ovat vakavat tosiasiat:

1. EU-perustuslaki on kansanvallan hauta. Itsenäinen päätäntävaltamme on supistunut merkittävästi.

2. Suomalaiset eivät saaneet sanoa sanaansa uudesta EU-perustuslaista.

3. Irlantilaiset saivat. Kahteen kertaan ja täsmälleen sekä pilkulleen samasta laista. Toinen kerta toden sanoi. Kyllä -äänet voittivat, kun Nagan otsalla äänestettiin.

4. Irlantilaisille luvattiin töitä ja investointeja. Lupaukset on petetty. Yksi suurfirma tuki Kyllä kampanjaa 400 000 eurolla ja viikko vaalin jälkeen se irtisanoi 200 työntekijää. Irlannissa työttömyys on kasvanut ja investoinnit vähentyneet. Budjettivaje on EU:n suurin. EU petti ja jätti.

Kävin Irlannissa kansanäänestyksen aikaan paikan päällä ja näin omin silmin ja kuulin omin korvin puhtainta aivopesua mitä länsimaissa minkään kampanjan yhteydessä on käyty. Raha ja rappio nujersivat Irlannin kansan vastarinnan.

Miten on käynyt? Irlanti on konkurssikypsä – ei auta paperinen EU-diktatuuri.

Itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan. EU on tärviöllä ja tämä totuus selviää entistä useammalle. EU-kriittisyytemme ei haalistu. Seuraavissa EU-vaaleissa meillä on realistinen mahdollisuus jopa kahteen paikkaan.

EU asiat ovat monimutkaisia ja vaikeita. Niin on maailmakin. Tässä ympäristössä meidän on opittava pärjäämään ja säilyttämään toimintakykymme.

Perussuomalaiset eivät hyväksy Kreikan pelastamista suomalaisen veronmaksajan rahoilla. Eivät europarlamentissa, eivätkä Eduskunnassa. Kreikalle on annettava euroalueesta potkut jatkuvien väärinkäytösten ja valehtelun vuoksi.

Mitä tekevät vanhat puolueet? Mitä sanoo pääministeri Vanhanen ja valtiovarainministeri Katainen? Niin sanottu oppositiojohtaja Urpilainen tuskin sanoo mitään vaan kommentit antaa ryhmäpuheenjohtaja Heinäluoma.

He tukevat pakettia. He haluavat, että suomalainen veronmaksaja, sinä, maksat Kreikan Dirlandaan kustannukset. Suomi ottaa lainaa yli 500 miljoonaa euroa lainatakseen sen Kreikalle käytännössä ilman vakuuksia. Pääministeri Vanhanen kehuu Suomen antamaa lainaa jopa hyväksi bisnekseksi! Uskomatonta! Pistetään nyt joku toinenkin EU – maa selvitystilaan, tulee vielä parempi bisnes!

Mitä EU-maille tarjotaan lääkkeeksi? Lisää vallankeskitystä komissiolle, lisää valtaa EU:lle! EI, tämä ei Perussuomalaisille käy.

Hyvä ystävä. Tuliko tämä sinulle yllätyksenä?

Tuoreimmat budjettivajetiedot vuodelta 2009 ovat seuraavat:

1. Irlanti 14,3 %
2. Kreikka 13,6 %
3. Iso-Britannia 11,5 %
4. Espanja 11,2 %
5. Portugali 9,4 %
6. Latvia 9,0 %
7. Liettua 8.9 %
8. Romania 8,3 %
9. Ranska 7,5 % ja
10. Puola 7,1 %

Tällaisessa laskuojassa me melomme. EU:n oman talous- ja vakaussopimuksen mukaan budjettivaje saa olla 3,0 %. Mitä virkaa säännöillä on, kun niitä ei noudateta. Tämä musta aukko on taloustuhon tie. Suomen budjettivaje on ennusteiden mukaan tänä vuonna 3,6 %. Pärjäsimme kohtuullisesti.

Todellakin tarvitsemme vähemmän EU:ta, kun mitä saamme. Eipä silti , EU on välivaihe Suomen historiassa.

Vanhat puolueet, tuletteko valhe aseena tässäkin vaalien alla meidän Perussuomalaisten linjoille?

Arvoisat Perussuomalaiset

Maahanmuuttopolitiikassa Perussuomalaisten järkilinjalle on tungosta. SDP puhuu jo maassa maan tavalla. Ryhmäpuheenjohtaja Heinäluoma kailottaa RKP- median kautta hallituksen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumista. Kokoomus ajaa Perussuomalaisten jalaksilla ja ilmoittaa suurella rahalla puhuvansa maahanmuuttopolitiikasta kenenkään saamatta selvää heidän mielipiteestään asiassa. Keskustalla on vielä tarpeeksi ohjelmaa oman rappionsa selvittämisessä, ja samaan pyörteeseen sekin pian hyppää.

Me pidämme oman, tiukan linjamme. Emme vihaa ketään. Puhumme asioista niiden oikeilla nimillä. Emme alistu muiden puolueiden potkupalloksi. Emme huoli ihmisvastaisia leimoja.

Olen teidän puheenjohtajanne ja puolustan ja kannustan teitä viimeiseen asti. En suvaitse Perussuomalaisten mustamaalaamista. Tunnen teidät, olen käynyt sadoissa puolueemme tilaisuuksissa kaikissa vaalipiireissä. Olen nukkunut kymmenissä Perussuomalaisten kodeissa.

Me Perussuomalaiset olemme kunniallisia ja ystävällisiä ihmisiä. Meillä on oma puolueemme, jota me rakennamme. Tämä on sinun ja minun puolue. Tämä on demokratiaa. Me haemme kannatuksemme kansalta. Me kilpailemme rehdisti muiden puolueiden kanssa.

Me haastamme vanhat puolueet omalla puhtaalla politiikallamme rehdisti ja tasaiselta.

Sinä olet nyt muutoksen johtajana omassa vaalipiirissäsi. Sinä olet äänestäjälle kelvollinen uuden voiman lähde Suomen politiikassa.

ME voitamme nämä eduskuntavaalit omalla ohjelmalla, omalla työllä ja Suomen kansan tuella. Käännymme siis äänestäjien puoleen, luotamme suomalaisiin.

Julkaistu 24.04.2010 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini