AJANKOHTAISTA
Suomalaista työtä puolustettava
Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini puhui vappuna 1.5.2010 Kouvolassa, Lappeenrannassa ja Imatralla.

Perussuomalaiset ovat työn tekemisen ja työn teettämisen puolue. Hyvinvointi perustuu työn tuloksiin. Nykyinen massatyöttömyys on taloudellisesta ja inhimillistä tuhlausta. Perussuomalaiset vaativat tehokkaampaa ja tuloksekkaampaa työllisyyspolitiikkaa, jossa kiinnitetään etenkin huomiota nuorten ikäluokkien pääsemiseen työelämään ja työelämästä poispotkittujen 45-60-vuotiaiden työllistämiseen ja uudelleenkouluttamiseen, joka johtaa työllistymiseen.

Suomi on täynnä tekemätöntä työtä. Työvoimasta ei laajasti ole pulaa. Meillä on työantajapula. Perussuomalaiset torjuvat keinotekoisen vastakkainasettelun työntekijöiden ja työllistäjien välillä, molempia tarvitaan ja selkeät pelisäännöt tuovat turvaa ja jatkuvuutta. Työmies on palkkansa ansainnut.

Itsensä työllistäjät ovat suuri ja kasvava joukko. Suomessa on kasvava joukko mikroyrittäjiä, yhden naisen ja miehen toiminimiä, taitelijoita, apurahatutkijoita, torikauppiaita, suoramyyjiä, verkostomarkkinoijia, ylivelkaantuneita itsensä elättäjiä ja monenmoista muuta, joka etsii itse työnsä ja tuottaa työnsä tulokset. Hyvinvointimme takaamiseksi kaikki työ, myös kotityö- ja omaishoito, ovat elintärkeitä. Suomalaista työtä on puolustettava ja omilla valinnoilla äänestettävä suomalaisen työn puolesta.

Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas. Työ on osa ihmisarvoista elämää. Työn ja urakoiden kilpailuttamisessa on huomioitava laatukriteerit; äitiyspakkauksen tuottamisen menettäminen suomalaisilta tanskalaisille on järkyttävä malliesimerkki siitä mihin kirkasotsainen EU:ta orjaileva kilpailuttaminen johtaa.

--

Lisätietoja:
timo.soini@europarl.europa.eu
puh. 050 511 3027

Julkaistu 01.05.2010 klo 09:48
Kirjoittaja: Timo Soini