AJANKOHTAISTA
Hallitus laiminlyö lähiöitä
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui la 16.8.2008 Kontufestareilla Helsingin Kontulassa mm. seuraavaa:

Pääkaupunkiseudulla ja radanvarsikunnissa on lukuisia alueita, joiden kunnostaminen olisi tarpeellista asukkaiden viihtyvyyden ja asuinympäristön parantamisen kannalta. Julkinen valta on vähentänyt aravamäärärahoja. Hallitus ei ole antanut kuin murusia korjausmäärärahoja kaipaaville asunto-osakeyhtiöille ja kaupungin omistamille asukaskiinteistöille.

Usean helsinkiläisen ja uusmaalaisen koti uhkaa rapistua käsiin. Kuntotutkimukset ovat osoittaneet, että lähiöiden julkisivujen elinkaari on enää 5-10 vuotta, ellei niiden elinkaarta pidennetä korjaustöillä. Pelkästään kunnollisilla julkisivukorjaamisilla pystytään talojen energiakulutusta pudottamaan 40 prosenttia. Peruskorjaaminen on kannattava tulevaisuusinvestointi ja se hillitsee myös paljon tapetilla olevaa ilmastonmuutosta.

Lähi- ja lähiöpalveluiden turvaaminen ja kehittäminen ovat todellista kansallista tasa-arvopolitiikkaa, joka on vanhojen puolueiden toimesta laiminlyöty. Julkinen keskustelu pyörii lähinnä ideaparkkien ja kaupunkien keskustojen ympärillä, vaikka merkittävä osa ihmisistä asuu lähiöissä.

Perussuomalaisten mielestä Suomessa tarvitaan parempaa lähipalvelu- ja lähiöpolitiikkaa, jossa kansan syvien rivien tarpeen huomioidaan nykyistä paremmin. Julkisista satsauksista on nähtävissä, että valtapuolueet pitävät lähiöasukkaita vähempien satsauksien arvoisina. Vaalien alla kyllä valtapuolueiden vaalivankkurit vyöryvät lähiöihin tuomaan haaleaa Saludoa pahvimukeissa ja siivun pullaa. Sen voi jättää vaikka väliin ja antaa lisää rahaa lähipalveluiden parantamiseen.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
 

Julkaistu 16.08.2008 klo 10:00
Kirjoittaja: Timo Soini