AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset ovat olleet oikeassa
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Oinonen piti ryhmäpuheen eduskunnassa 12.5.2010 Kreikan valtiolle esitettyä 1,6 miljardin euron lainaa käsiteltäessä (valtion vuoden 2010 toinen lisätalousarvioesitys).

Voi Suomen kansaa, mihin suohon onkaan meidät sotkettu. Eurovaluuttaa luotiin Brysselin kabineteissa suurin toivein viime vuosituhannella. Uskottiin, että nyt on keksitty todellinen ikuisen rikkauden lähde Euroopalle. Valuutta, joka lyö laudalta dollarit, jenit ja punnat.

Euroalueeseen otettiin kaikki halukkaat, jotka toimittivat sopivilla luvuilla varustetut selvitykset taloudestaan. Kreikka väärensi talouslukujaan ja pääsi mukaan rahaunioniin.

Suomessa puolestaan annettiin piut paut perustuslaille kun EMU:un oli pakko päästä. Sinne piti näet Suomenkin mennä. Puhuttiin EU-ytimistä silmissä samanlainen kiihko kuin aikoinaan itänaapuria kehuttaessa.

SUOMI NÖYRÄNÄ

Sitten Kreikka ilmoittikin, että heidän pikavippinsä lankeaa maksuun ja valtion kassa on tyhjä. Huudettiin eurooppalaisia veronmaksajia apuun ja Brysselin kabineteissa sovittiin huimasta 110 miljardin euron lainapaketista.

Lamassa oleva Suomi lupasi etunenässä ja nöyränä tähän pakettiin peräti 1,6 miljardia euroa.

ILMAN VAKUUKSIA

Kaikki tämä tapahtuu ilman vakuuksia ja ilman takeita lainarahojen takaisinsaannista, eikä lainalla ole erityistä etuoikeutta suhteessa Kreikan muihin velkojiin.

Kreikka on syyllinen, mutta niin ovat myös Italia, Portugali, Espanja kuin EU-komissiokin, joka on varsinaisesti kiehauttanut tämän sopan pohjaan. Euro on kriisissä ja nyt saamme maistiaisia siitä, millaista se kolhoosielämä oikein on.

OLIMME OIKEASSA

Perussuomalaiset ovat olleet oikeassa euron ja koko unionin kelvottomuuden suhteen. On täysin keinotekoista, että niin erilaisilla kansantalouksilla kuin Suomella, Saksalla ja Kreikalla on sama valuutta.

Nyt valheet alkavat paljastua. EU ei ole kansaa kunnioittava demokratia vaan mätää pursuava byrokratia.

RAHAA PANKEILLE

Vanhasen hallitus kailottaa rinta rottingilla, ettei terveydenhuoltoon, sosiaalisiin peruspalveluihin, lastemme koulutukseen tai perustienpitoon ole tarjolla lisärahaa. Pitää kuulemma säästää! Missä tämä säästö nyt näkyy kun puhutaan Kreikasta ja Euroopan Unionista? Ei sitten missään!

Rahaa kyllä riittää pankeille, rahoitusmarkkinoille ja pörssipelureille. Ei tule unohtaa sitä tosiasiaa, että tämän lainan tarkoitus on ensisijaisesti tukea rahoituslaitoksia eikä tavallisia ihmisiä. Kreikan kansalle tarjotaan keppiä ja pörssipelureille hunajaa. Mutta näinhän se on aina Suomessakin.

SUOMEN LAMA

Miten valtio ja hallitus auttoivat suomalaisia edellisen laman aikana? Ei niin mitenkään. Sosiaalietuuksia leikattiin ja lisäveroja sälytettiin kansan kontolle.

Nyt on käymässä tämänkin hallituksen esityksen kanssa samoin: Omat kansalaiset jäävät lehdelle soittelemaan kun vieraita kestitetään kreikkalaisessa pinaattipiiraspöydässä.

HYVÄ BISNES?

Pääministeri Vanhasen ja valtiovarainministeri Kataisen mukaan rahan lainaaminen Kreikalle on hyvä bisnes.

Jos näin todella on, miksi emme lainaa saman tien viittä miljardia euroa? Siitähän saisi jo sen verran mukavat korkotulot, että niillä kattaisi hyvin vaikkapa useammankin Reumasairaalan kulut.

300 EUROA

Vain se on varmaa, että jokainen meistä, olit sitten työssäkäyvä, työtön, sairaseläkeläinen, ruokajonossa seisova tai koululainen, tulet maksamaan tämän Kreikalle annettavan rahan lopulta omasta pussistasi.

Se tekee 300 euroa jokaista suomalaista kohden. Emme valitettavasti usko, että Kreikka pystyy maksamaan näitä velkojaan takaisin ainakaan hallituksen esityksen perusteluissa esitetyssä aikataulussa. Toivottavasti olemme väärässä.

VAKAUTUSRAHASTO

Nyt olemme saaneet kuulla, että EU on luonut Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa erillisen vakautusrahaston, jonka koko on peräti 750 miljardia euroa. Suomen osuus tästä rahastosta on 8,14 miljardia euroa.

Pääministeri Vanhanen, luuletteko että mikään eurovaltio viitsii enää maksaa omia velkojaan, kun on olemassa velankuittausrahasto josta saa ammentaa köyhän Suomenkin antamaa lainarahaa? Tämä paketti onkin silkka silmänkääntötemppu joka osoittaa, että EU:n kriisi on vakava.

Valtiovarainministeri Katainen, mistä lainaisitte tämän vakauttamispaketissa Suomen osuudeksi määrätyn yli 8 tuhatta miljoonaa euroa? Jos mainittu summa lankeaa Suomen maksettavaksi täydestä arvostaan, mikä on hyvinkin todennäköistä, jokainen suomalainen maksaa silloin 300 euron päälle reilut 1500 euroa lisää! Hävytöntä.

KOHTI LIITTOVALTIOTA

Perussuomalaisten mielestä tämä vakautusrahasto on suuri harppaus kohti liittovaltiota. Sehän on koko Euroopan Unionin perimmäinen tavoite. Meillähän on jo yhteinen perustuslaki, armeija, presidentti, parlamentti ja henkitoreissaan kituva valuutta. Tämä kaikki ei vielä riitä, sillä näköjään muiden maiden velkojen maksatuskin on nyt yhteistä. Pohjoinen maksaa, etelä kiittää.

Tällaisen perinnönkö tämä eduskunta haluaa todella jättää Suomen kansalle?

PERUSSUOMALAISET VASTUSTAVAT

Edellä kerrotun perusteella esitän eduskunnan hyväksyttäväksi perussuomalaisten lisätalousarvioaloitteen mukaisesti, ettei eduskunta hyväksy momenttia 28.01.82 eikä momentille ehdotettua 1 600 miljoonan euron määrärahaa Kreikan valtiolle annettavaksi lainaksi.

--

Lisätietoja:

pentti.oinonen@eduskunta.fi

puh. 050-512 2472

Julkaistu 12.05.2010 klo 10:00
Kirjoittaja: Ryhmäpuheenvuoro / Pentti Oinonen