AJANKOHTAISTA
Kiinteistöverosta tulossa korotusautomaatti
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui to 14.8.2008 Uudessakaupungissa ja Salossa mm. seuraavaa:

Näyttää pahasti siltä, että hallituksen antamat tuloverohelpotukset aiotaan monin paikoin kerätä veronmaksajilta takaisin taksojen, palvelumaksujen ja kiinteistöverojen korottamisella. Kiinteistöverosta on yhä enenevässä määrin tulossa pelkkä tuloautomaatti. Verokevennykset - tuloveronkevennykset etunenässä - kohdistuvat pääasiassa suurituloisille, mutta kiinteistöverojen korottaminen tulee kaikkien kuntalaisten maksettavaksi.

Kiinteistöverosta on tullut yleinen rahastuskeino ja kuntien talouden tasapainottaja. Asumisen kustannukset ovat Suomessa jo muutoinkin huippuluokkaa, joten on täysin kohtuutonta lisätä asumisen kustannuksia. Oman kodin verottaminen on jo lähtökohtaisesti vastenmielistä tällaisessa ilmanalassa, jossa kunnollinen asumus on välttämättömyys.

Kiinteistövero on tulotasosta riippumaton vero, joka kohtelee kaikista ankarimmin pienituloisia, joissa on paljon eläkeläisiä ja lapsiperheitä. Perussuomalaiset katsovat, että hallituksen kuristava kuntapolitiikka omalta osaltaan ajaa vaikeuksissa olevia kuntia kiinteistöverojen korottamiseen. Kunnissa päättäjien on rohkeasti käytettävä puuttumisoikeuttaan kiinteistöverojen huojennuksissa esimerkiksi pienituloisten ja sotiemme veteraanien hyväksi.

--
Lisätietoja
timo.soini@eduskunta.fi
www.timosoini.fi
puh. 050-511 3027
 

Julkaistu 14.08.2008 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini