AJANKOHTAISTA
Uskonnollisiin syihin perustuvia ympärileikkauksia ei tule sallia
PerusS-Nuorten kannanotto 1.8.2008:

Perussuomalaiset Nuoret ovat järkyttyneitä sosiaali- ja terveysministeriön aikeista tuoda eduskuntaan lakiesitys, jossa uskonnollisesta syystä sallittaisiin ympärileikkauksen suorittaminen poikalapselle, jos lapsen vanhemmat sitä vaativat.

Kyseessä on mielestämme lapsen pysyvä törkeä pahoinpitely ja siihen kannustaminen. Tällaisten esitysten seurauksena Suomeen ollaan synnyttämässä pitkällä tähtäyksellä rinnakkaisia oikeusjärjestelmiä: maallisen oikeusjärjestelmän rinnalle tulee erilaisia etnisperustaisia oikeusjärjestelmiä. Tämä murentaa paitsi pohjoismaista oikeusvaltiota myös hyvinvointivaltion veropohjaa.

Kuinka moni suomalainen on valmis pitämään yllä yhteiskuntajärjestelmää, jossa tietyt vähemmistöt saavat täysin vastoin omia periaatteitamme erilaisia uskonnollisiin syihin perustuvia erivapauksia ja verovaroin kustannettuja erikoispalveluita?

Koska valtaosa suomalaisista suurella todennäköisyydellä vastustaa tällaisia erivapauksia, herää kysymys, onko ministeriön valitseman linjan tarkoituksena kiihdyttää hyvinvointivaltion alasajoa, vähentämällä suomalaisten veronmaksuhalukkuutta? Venyttämällä julkisten palveluiden asiakaslähtöisyyden käsitettä kattamaan vähemmistökulttuurien nykyisten lakiemme ja tapojemme vastaisetkin käytännöt, käytännössä näin tehdään?

PerusS-Nuoret ovat huolestuneita myös maahanmuuttajien kotoutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan, mikäli osalle maahanmuuttajista annetaan viesti, ettei heidän tarvitse sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan, vaan suomalaisen yhteiskunnan on sopeuduttava heidän lähtömaansa yhteiskuntaan. Monikultturistit eivät ole ymmärtäneet sitä, ettei maahanmuuttajien arvostusta saada lipevällä nöyristelyllä, vaan sanomalla selkeästi, mitkä ovat maan tavat ja perinteet. Nyt maahanmuuttajille syntyy sellainen kuva, että pidämme heidän kulttuuriansa jotenkin parempana ja arvokkaampana kuin omaamme ja he tekevät tästä omat johtopäätöksensä, halusimmepa sitä tai emme.

Suomi on noussut kansallisen kulttuurimme ja kovan työnteon ansiosta sadassa vuodessa kehitysmaasta hyvinvointivaltioksi. Ihmettelemme, miten tätä perintöä ollaan tällaisilla päättömillä lakiesityksillä ehdoin tahdoin uhraamassa monikulttuurisuuden alttarille.

--
Lisätiedot:
puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala
puh 050 919 6079
 

Julkaistu 01.08.2008 klo 14:00
Kirjoittaja: Perussuomalaiset Nuoret