AJANKOHTAISTA
Presidentin valtaoikeudet säilytettävä
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini puhui la 12.7.08 Kangasniemellä ja Mikkelissä mm. seuraavaa:

Suomen kansa arvostaa presidenttiyttä. Perussuomalaiset eivät hyväksy presidentin valtaoikeuksien kaventamista. Presidentti tulee jatkossakin valita suoralla kansanvaalilla, se vahvistaa presidentin asemaa ja turvaa presidentille todellisen muodollisia valtaoikeuksia suuremman vaikutusvallan.

Vanhat puolueet, Kokoomus etunenässä, ovat luoneet presidentistä ongelman, jota ei ole olemassa. Suomen valtiosääntö on hyvin harkiten kirjoitettu ja se on kestänyt loistavasti aikaa ja on edelleen toimiva. Toimivaltakysymysongelmat ovat puhtaasti teoriaherrojen näpertelyä, joilla ei ole todellista merkitystä. Todellinen syy on ajaa Suomea EU-maiden kanssa samaan pääministerivetoiseen ulkopolitiikkaan. Presidentin valtaoikeuksien silpomisessa on kysymys eliitin nöyristelystä EU:n edessä.

Presidentinvaalit saavat Suomen kansan liikkeelle ja äänestämään. Presidentinvaalit on myös tärkeä tulevaisuuskeskustelu, jossa useat eri näkemykset pääsevät hyvin esille. Puolueeni presidenttiehdokkaana vuonna 2006 minulla oli aitiopaikka saada käsitys Suomen kansan asennoitumisesta presidenttiyteen. Suomen kansa haluaa presidentin ja suoran kansanvaalin sekä presidentin, jolla on todellista valtaa. Siinä on syytä ja perustetta tarpeeksi säilyttää nykyiset valtaoikeudet ja suora kansanvaali. Se on kansan tahto.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027
www.timosoini.fi
www.perussuomalaiset.fi
 

Julkaistu 12.07.2008 klo 12:00
Kirjoittaja: Timo Soini